Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
2 sep 2019
De Grand Raid: een serieuze uitdaging
17 aug 2019
Een geweldige etappeloop: de Holland Ultra Tour
13 aug 2019
Holland Ultra Tour, oftewel: uit in eigen land
1 jul 2019
Alvi Ultra Trail 2019
Verslagen in 2019
* September
* 2 sep 2019: De Grand Raid: een serieuze uitdaging
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van Januari 2009
 
DE LPM : georganiseerd door Micha en vrienden. Ze hadden met man en macht gewerkt om het parcours redelijk sneeuwvrij te maken en dat was hen redelijk gelukt. Enkele plekken waren nog glad maar we mogen tevreden zijn.

Ik was blij dat de marathon doorging daar ik anders in mijn eentje in de koude had moeten trainen en wel zo 'n 30-35 km. Ik heb het verhaaltje van winnaar Marc Papanikitas gelezen en die noemde in zijn verhaal alles wat hij aanhad tijdens de wedstrijd die hij trouwens voor de 7-de keer won, en dat volgt dus nu.

Ik had veel kleren aan en voor het eerst droeg ik als laag op de huid het nieuwe X-bionic shirt. Daarop een functioneel Craft-shirt met lange mouwen, een fleece-colltrui, een fleece bodywarmer en daarover het Ron-for-Run shirt. Op het hoofd een zijden bedekking voor hoofd nek, oren etc en dan mijn Ron for Run muts. Dan een New-line-onderbroek, een korte legging en twee lange leggings over elkaar. Tevens mijn Deuter-rugzak met Camelbag en mijn nieuwe Julbo zonnebril en een paar dikke fleece-handschoenen. Mijn Saucony schoenen met lange compressie X-socks en mijn rubberen, waterdichte Sealskin sokken.

Dan de start. Het eerste stuk ging erg langzaam daar iedereen voorzichtig liep want het was smal , glad en je zag niet waar je liep. Daarna kwam ik langzaam in het tempo dat ik wilde lopen, nml. op reserve. Na een tiental kilometer kwam een lopers die ik kende en hij duwde me aan mijn rechter bil vooruit omdat het bergop ging. Ik zei meteen dat hij dat moest laten en het schoot meteen mijn rug in. Vanaf dat moment heb ik eigenlijk niet meer lekker gelopen. Na een tijdje gingen mijn hamstrings ook nog vastzitten van de koude en toen was het alleen nog maar finishen. Ik finishde in 4 u 8 minuten. Eigenlijk de tijd die ik wilde lopen maar dan moest het wel van zelf gaan en dat was het nu niet door dat duwtje.

Na de finish was ik vrij snel hersteld en maar weer vooruit kijken naar de zware marathon in de Ardennen de volgende week.
Ik heb het geen moment koud gehad en mijn kledingkeuze was goed. Alleen heb ik onderweg mijn fleece-handschoenen moeten uitdoen want die waren te warm en ik droeg daarna alleen een paar dunne handschoenen.
Micha en vrienden, bedankt voor alles

sportieve groeten

Henk Sipers

site: http://www.adventure-runner.tk
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]