Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
24 sep 2019
The Great Escape 100 mijl
2 sep 2019
De Grand Raid: een serieuze uitdaging
17 aug 2019
Een geweldige etappeloop: de Holland Ultra Tour
13 aug 2019
Holland Ultra Tour, oftewel: uit in eigen land
Verslagen in 2019
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van April 2010
 
De 50 mijl Jan Knippenberg memorial 2010 eindigde na 54 km in een dramatische DNF!

De voorbereidingen voor deze bijzondere 80,5 km lange strand ultra loop waren in de maanden daarvoor gedaan en op 3 April 2010 moest het dan gebeuren!. Behalve dat er binnen de tijdslimiet van 9,5 uur deze zware loop moet worden gelopen is er natuurlijk ook de gedachtengoed van Nederlands ultra pionier Jan Knippenberg! Voor mij als loper is het ook nog eens bijzonder omdat de ultra over het voor mij zo geliefde strand van Heemskerk gaat en dan staat behalve het afzien ook het natuur lopen en genieten voorop.

Na het startschot in IJmuiden door Nederlands beste ultraloper Ron Teunisse zijn 42 lopers begonnen aan deze ultra. Via de zeesluizen van IJmuiden lopen we langs het terrein van mijn werkgever Corus(hoogovens) en als hardlopende staalarbeider zijn de rokende schoorstenen, havens, koosfabrieken en inmens grote walserijen en hoogovens geen onbekenden!

Al snel zijn we na 18km bij het eerste verzorgingspost bij de Noordpier en neem de tijd voor drinken en eten en ga dan met 2 andere ultralopers het strand op richting Egmond aan zee. In de verte is een lange sliert van lopers te zien op het strand en een machtig gezicht. De wind is gunstig in de rug en het strand is goed te lopen en al snel is daar Heemskerk en had daar al de dag ervoor extra eten en drinken neergelegd.

Na Castricum aan zee krijg ik het moeilijker en een dip zit er aan te komen en in gedachten zou ik wel zo snel mogelijk in Egmond aan zee willen zijn om even te stoppen bij de verzorgingspost op 34 km! Na precies 3:30 uur zijn de 34 km gehaald en neem drinken en eten bij Egmond aan zee. De verzorging is top en waarschijnlijk ziet Ans Lens dat het wat moeizaam ging en spreekt me bemoedigend toe dat ik gewoon mijn eigen tempo moet lopen, dan komt het goed Rinus.

En zo vertrek ik daarna ook richting Bergen aan zee en gelukkig lost de dip op en kan weer het tempo opvoeren en vele paas toeristen kijken verbaasd op als je langs loopt.. Na een aantal strekdammen is op 46km Camperduinen in zicht en bij de verzorgingspost hoor ik dat mijn loopmaatje Mo Idrissi ongeveer 10 minuten voor mij loopt!. De 6 km lange dijk loopt niet gemakkelijk en als een eenzame loper is er geen eind te zien in de verte. Gelukkig kom ik een mede ultraloper tegen en kan zowaar weer versnellen en het lijkt wel alsof het steeds gemakkelijker gaat allemaal.

Dan het strand op en haal een aantal lopers in die het moeilijk hebben en vlak bij het 54km punt st Maarten aan zee slaat het noodlot plots toe! Geheel onverwachts gaat er een giga pijnscheut door mijn linker kuit en hangt er een Duitse herders hond aan mijn been! Wat er toen precies allemaal door mij heen ging weet ik niet meer, maar de hond bleef een aantal passen aan mijn been hangen met zijn tanden en volgens zeggen van anderen ben ik toen gevallen, maar dat weet ik niet meer.

Veel bloed en een fikse bijt wond blijft over en in een soort lopers stres adrenaline ben ik geheel de weg kwijt! Gelukkig was er net een rupsvoertuig van de marine in de buurt en was er snel eerste hulp geboden en was het na 54 km hardlopen einde oefening en op weg naar het ziekenhuis van Den Helder om geholpen te worden.

Nu 2 dagen later weet ik nog steeds niet wat ik er over moet denken en gaat gelukkig de wond een stuk beter… Het hardlopen kan ik voorlopig even vergeten en snel weer herstellen.

Het was een mooie strand ultra run en zeker genoten onderweg en jammer dat dit soort incidenten de hardloper kan laten stoppen in zijn beweging naar de vrijheid!. En toch wel mijn vreemdste loop wedstrijd ooit!.

Op mijn running blog is meer te lezen over deze tocht en afloop.

Veel loop plezier.

Rinus van der Wal, Heemskerk.

http://www.rinusrunning.nl

 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]