Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
27 dec 2019
Eindstand M&U Cup 2019
Nieuws in 2020
* Februari
* 11 feb 2020: Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Juli 2002
 
De eerste etappe was vrijdagavond om 19.00 uur en ik trof vele oude bekenden die ook weer op zoek waren naar hun grenzen. Jacq Hendrickx uit Putte was ondanks zijn hartritmestoornissen toch gekomen nadat ik met hem had gesproken in Torhout voor de 100 km WK. Het viel me de eerste dag tegen, iedereen schoot weg na de start en ik was bang hen te volgen zodat ik halverwege weer iets moest versnellen. Het waren 25 rondjes van 1,6 km met aanloopstuk. Er werd hard gelopen maar ik wist dat de eerste dag belangrijk is om in het ritme te komen. Plaats 7-de. Tijd 3 uur 54 min. We lagen uiteindelijk pas om 00.30 uur in bed.

Zaterdagmorgen om 09.30 uur start bosmarathon (trial). Het zou een loodzwaar parcour zijn, sommigen kenden het van een avondmarathon die hier wel eens georganiseerd worden. Het waren 8 rondjes van 5,3 km. De eerste ronde was het zwaarst en we hadden eigenlijk een kapmes bij ons moeten hebben. Ik liep erg goed, misschien daar ik vaker aan trialwedstrijden meedoe. Na afloop was iedereen kapot. Ik niet !!!!!! Plaats 6-de. Tijd 3 uur 57 min.

Zondagmorgen etappe 3. Out en back parcour. Benen voelden net als gisteren iets stijfjes. Ik liep prima tot 25 km en kreeg toen een flinke inzinking. Men zegt dat je na 3-4 dagen in het ritme komt en ik hoopte dat het waar zou zijn. Rob Tielemans had het zwaar. Hij had gisteren zijn voeten totaal kapot gelopen (zie foto). Hij liep door, maar met heel veel pijn (chapeau, had ik niet gekund). Plaats 5 Tijd 3 u 54 min. Klassement 5-de Maandagmorgen etappe 4.Veel last van mijn linker achillespees. Was ik al bang voor maar ..... Pijn verdwijnt na 3 km. Tempo is goed en ik kan de eerste lopers volgen zonder te forceren. Tempo blijft goed. Kleine inzinking na 39 km.( zie je wel, ik ben dus in mijn ritme). Plaats 4-de Tijd 3 uur 41 min Klassement 4-de

Dinsdag etappe 5. Achillepees weer. Als de pijn weg is, ga ik de kop inhalen en dat lukt. Jacq staat drie in het klassement en ik kan hem makkelijk volgen maar als ik hem inhaal is het iets voor 20 mtr en hij haalt mij weer in. Vandaag ging het iets moelijker dan gisteren maar tevreden. Plaats 5-de Tijd 3 uur 41 min. Klassement 4-de.

Woensdag etappe 6.We zijn over de helft en ik ben niet kapot. Iedereen zei steeds dat ik teveel trainde, maar het werpt nu toch zijn vruchten af. Ik voel me fit en na 6 km probeer ik van de kopgroep weg te lopen.en naar de nr 1 (ook in klassement) te lopen Lex de Boer. Het lukt redelijk, de enige die blijft volgen is Rob Tielemans de nr 2 van het klassement.We worden nog getrakteerd op een ontzettende plensbui. Deze veroorzaakte ook nog een blaar, maar die prikte ik onderweg door en de pijn was weg. Plaats 6-de Tijd 3 uur 40 min. Klassement 4-de. Er waren elke dag mensen die een of meerdere marathons met ons meededen, maar het klassement is er alleen voor de lopers van alle tien de etappes.

Donderdag etappe 7. Weer fit maar de achillepees weer problematisch. Na de start meteen weggelopen met de nr 1 en 2 van het klassement en de rest kan niet volgen. De eerste helft ging hard maar de tweede helft had ik me voorgenomen in te houden, zodat Lex en Rob(Toots) van me wegliepen. Na enkele kilometers loop ik weer in op Toots en het gat wordt steeds kleiner. Na 38 km komt Patrick Niesten (journalist van de Limburger ) naast me fietsen en blijft in de buurt van mij tot de finish (heb je iemand om mee te praten, want het is soms erg eenzaam) Plaats 3-de Tijd 3 u 36 min Klassement 4-de. Ik heb nog ongeveer 15 min achterstand op de nr 3!!!!!!!!!!Vrijdag etappe 8 Meteen vanaf het begin geprobeerd te versnellen met stukjes van 100 mtr.om van de concurenten weg te lopen. Henry Okkersen blijft het langst volgen. Na 21 km opeens 2 drankposten zonder drank (veroorzaakt door wandelaars die dachten dat wij er een zooitje van maken, maar Anton regelde zelfs dat, en allemaal in zijn eentje BRAVOOO) Na twee posten zonder drank kreeg ik een enorme inzinking, maar daarna was er weer een post met cola en ik was snel hersteld. Mij heupprobleem komt weer terug hetgeen ook inhoudt dat ik door mijn knie zak, maar dat ben ik al jaren gewend en nu begint het pas tijdens de 8-de etappe. Ik was redelijk fit na de finish. Rob Froonhof liep zijn 100-ste marathon. PROFICIAT ROBBIE Plaats 3-de Tijd3 uur 36 min Klassement, weer winst op Jacq, nu ben ik dus derde!!!!!!!!!

Zaterdag etappe 9 De Bosmarathon (trial). We hadden met z'n allen er de hele week al tegenop gezien, maar het was de voorlaatste marathon. Ik was rustig vertrokken, er kon me weinig gebeuren in het klassement, en de nr 1 en 2 waren te ver weg voor mij en te snel. Het was ondanks de warmte, lekker fris in het bos en ik liep goed tot 34km en toen werd het voor mij ook moeilijker en warmer. Iedereen klaagde over de warmte. Anton had extra drinkposten geplaatst. Iedereen blijft ver achter en ik finish in 3 uur 41 min. Plaats 5 Klassement derde.

Zondag etappe 10 (DE LAATSTE) Serve Pinxt was s'morgens gekomen en zou bij mij in de buurt fietsen. De voorspellingen waren voor mij gunstig. Het zou bloedheet worden ( 30 graden C). Ik presteerde vroeger ook altijd goed als het heet was. Serve fietste wat heen en weer en berichte me dat het een waar slagveld was achter mij. Ik loop op plaats drie en ik hoor dat Han Frenken opkomt, maar die ligt ver achter mij in het klassement dus laat maar gaan. Jacq Hendriks had problemen aan zijn scheenbeen en dacht niet te kunnen starten of finishen, maar halfweg zag ik hem en was blij dat hij zover gekomen was. Nu moest hij terug dus zou hij het halen. Ben Mol liep ook nog steeds ondanks een pijnlijke blaar onder zijn voet die hij bij elke stap voelde. Ik finishde als vierde in 3 u 52 minuten, 3 minuten achter Han.

Lex is dus eerste in het totaal klassement, Rob Tielemans tweede en ikzelf derde. Voor de rest van de uitslag en alle etappe uitslagen klik hier http://www.ultraned.org/N_item/f1075.html

Het was een mooie 10-daagse wedstrijd en ik ben niet kapot gegaan, dus kan ik zeggen dat mijn training en voorbereiding goed waren. Nu tijd voor een pot bier en over 2 weken de Monschau marathon waar ik als test-loper voor running-pur de wedtrijd loop, zie http://www.running-pur.de . Eens kijken wat er dan nog over is.


Henk Sipers

http://members.home.nl/ultrasport/index.htm


De voeten van Rob Tieleman
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]