Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
19 feb 2020
25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
Nieuws in 2020
* Februari
* 19 feb 2020: 25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
* 11 feb 2020: Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Januari 2003
 
De redactie van UltraNed wenst u een gezond en voorspoedig Nieuw Jaar! En dat bovendien al uw plannen op marathon en ultra gebied op een sportieve wijze vervuld mogen worden, in goede harmonie met uw sociale omgeving.

Een aantal goede voornemens heeft uw UN-redactie al de afgelopen week rond de Kerst op een rijtje gezet. Waaronder een lijst met flink wat 'achterstallig onderhoud'. We zullen u niet vervelen met die (helaas wat lange) lijst, maar de mensen die het afgelopen jaar de moeite namen om ons over bepaalde gebrekkigheden van UN te berichten, kunnen er gerust op zijn dat hun klacht op die lijst voorkomt.

Emailverkeer

Tom heeft het algemene redactie-adres weer aan de praat gekregen:

redactie@ultraned.org

Als u een bericht of artikel naar dat adres stuurt, komt het automatisch bij alle vijf terecht. Dus als u de beste wensen terug wilt doen, is dat een handige manier ;-).
Onderaan dit artikel staan ook nog eens de afzonderlijke, actuele email-adressen van de redacteuren.

Waar sommigen van de redacteuren dagelijks mee geconfronteerd worden, is een flinke stroom spam (reclame) en virus-emails. Er bestaan tegenwoordig in de reclamewereld computerprogramma's die automatisch webpagina's doorzoeken op email-adressen, en zo in de nachtelijke uurtjes een aardig adressenbestand bij elkaar garen. Ook de bekende verzoeken uit o.a. Nigeria om zogenaamd te helpen bij het 'vrij maken van grote sommen geld die overgebleven zijn uit projecten', of soortgelijke oplichterspraktijken, treffen sommigen van ons regelmatig in hun email. Nu hebben wij daar wel oog voor gekregen, dus als er een subject-omschrijving met alleen maar hoofdletters o.i.d. opduikt, van een onbekende afzender, dan verdwijnt zo'n email ongeopend in de prullenmand. Ook emails waar het onderwerp totaal niet ingevuld is, of iets heel simpels als 'Hi' betreft, ondergaan meestal datzelfde lot.

Ons weggooi-gedrag is wat dat betreft dus noodgedwongen nogal rigoreus, en dat betekent dat wij u alleen maar kunnen aanraden het subject van een email aan ons zo uitgebreid mogelijk in te vullen, bijvoorbeeld: "Verslag FAF Soerendonk Piet Pieterse", zeker als de email zelf afkomstig is van een emailadres dat ons niet bekend voorkomt, bv esther.p@cs.com, waarbij Esther de vrouw blijkt van Piet ;-).
Ook kunt u in uw bericht of bijdrage aangeven of u uw eigen emailadres wel of niet in het artikel op UltraNed vermeld wilt zien. Als het er wel onder staat, krijgt u wellicht interessante reacties. Maar als u de kans op ongewenste reclame of virussen zo klein mogelijk wilt houden, kunt u beter verzoeken om het emailadres weg te laten (met als alternatief dat u in plaats daarvan uw adres en/of telefoonnummer vermeldt).

Marathon- & UltraCup

Eind december 2001 werd besloten dat de berichtgeving over de Marathon- & UltraCup zou verhuizen naar UltraNed, of anders verwoord dat de website Ultralopen met UltraNed zou fuseren. Bepaalde zaken, zoals het bestand aan CV's van ultralopers op Ultralopen, moeten nog steeds een eigen plek op UN krijgen, maar over het geheel is het samengaan onzes inziens dit eerste jaar 2002 vloeiend verlopen. Wel zijn er klachten over het niet snel kunnen vinden van de standen en de wedstrijd-aankondigingen van de Cup. We hopen binnenkort een aparte knop op de welkomstpagina te installeren om die klacht te ondervangen. Op dit moment kunt u het beste in het nieuws terugzoeken naar het laatste of kan niet schelen welk bericht van de Cup, en als u die aanklikt ziet u onderaan dat artikel alle andere artikelen van de Cup op een rijtje staan. Te openen door ze simpelweg aan te klikken.

Bundeling van artikelen via de 'kalender'

Die koppeling van verwante artikelen was door Tom Hendriks indertijd ingevoerd voor de loopwedstrijden in de kalender. Voor het bundelen van alle Cup-artikelen is toen als 'truc' door Tom en Jean-Paul de Cup als afzonderlijke wedstrijd in de kalender gezet, op 31 december 2002. En Martien heeft toen dat slimmigheidje nagevolgd door artikelen die hij wilde bundelen, ook met een datum in de kalender te zetten. Vandaar dat u momenteel rechts op de welkomstpagina wat vreemde 'wedstrijden' aangekondigd ziet worden: van "Ultra Klassiekers (algemene artikelen)" op 29 december 2002 tot en met "UltraNed algemeen" op 4 januari 2003. Dat op die manier bundelen is ook de reden dat bij zo'n algemeen artikel dat op de voorpagina verschijnt, het knopje 'Kalender' naast 'Lees verder' prijkt.

Steeds meer foto's op UN

Als men terugbladert door alle maanden van 2002, valt op dat er dit jaar een aantal prachtige fotoreportages van Rob van den Hoek verschenen zijn: bijvoorbeeld bij de finish van de Jan Knippenberg Memorial in Hoek van Holland (april), tijdens de Marathontiendaagse in Budel (augustus), en tijdens de laatste Cupwedstrijd en de daaropvolgende prijsuitreiking in Schaarbeke (oktober). En natuurlijk de vele foto's die van Guus Smit zijn gepubliceerd, inclusief de serie van La Réunion die dezer dagen op UN verschijnt.
Zeker wanneer UN straks dit voorjaar gaat profiteren van het feit dat de apparatuur op het kantoor van Tom Hendriks in Hoofddorp op een breedbandverbinding overschakelt, wordt het steeds makkelijker om de artikelen met foto's te gaan illustreren. Dus ook lopers die niet goed met de pen maar wel goed met de camera zijn, schroom niet en stuur uw rapportages in!

Dat hoeft niet per email, maar kan ook gewoon met een CD-ROM naar één van onze huisadressen (zie hieronder). Naar zo'n adres mag u ook fotokopieën (of de originelen) toe sturen van alles wat u, bijvoorbeeld bij het opruimen van kasten, tegenkomt in uw eigen collectie, dat voor UN interessant zou kunnen zijn. Daarbij valt te denken aan mooie of markante verslagen van ultralopen of marathons (met name van voor 1996 toen Marathon Plus nog niet bestond). En ook aan zwartwit of kleurenfoto's waarvan u het prijs op stelt als UltraNed die scant en bij gelegenheid gebruikt bij publicaties.
Zo heeft Martien al geruime tijd het complete privé-archief van ultraloper Ad Ulijn in bruikleen. Ad was één van de trekkers van de Schipholloop, dus bij gelegenheid krijgt u hier op UN of in Marathon Plus nog van alles over de befaamde ronde om de Haarlemmermeer te lezen en te zien. Plannen heeft de redactie genoeg, maar ook in 2003 hoeven wij niet alleen 'UN te vullen'. Steeds meer lopers weten ons met hun interessante verslagen en berichten te vinden: veel dank, en laten we met z'n allen ook van dit nieuwe jaar weer een prachtig ultrajaar maken waarvan op UN verslag wordt gedaan!

Train ze voor al uw doelen (of gewoon voor de leut) in 2003 ! De groeten van

AnTon, Jean-Paul, Martien, Rob en Tom


PS De huis- en emailadressen van de UN redacteuren zijn:

Jean-Paul Praet
Veldstraat 72
9470 Denderleeuw, B
jp.praet@pandora.be

Ton Smeets
Lindenlaan 1
6245 JS Eijsden, NL
ton.smeets@ou.nl

Martien Baars
Duinroosstraat 6
1796 BJ De Koog, NL
baars-kliphuis@hetnet.nl

Rob van den Hoek
Magnoliastraat 40
4814 CR Breda, NL
robvandenhoek@wanadoo.nl

Tom Hendriks
Willemsbos 101
2134 EC Hoofddorp, NL
t.hendriks@omegatech.net
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]