Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
17 okt 2019
Voorbeschouwing WK 24 uur 2019 Albi
16 okt 2019
Website Ultraplatform tijdelijk uit de lucht
14 okt 2019
Uitslagen en wedstrijden weekend 12-13 oktober
5 okt 2019
Jan Albert Lantink verbetert Wereldbestprestatie M60 100 mijl
Nieuws in 2019
* Oktober
* 17 okt 2019: Voorbeschouwing WK 24 uur 2019 Albi
* 16 okt 2019: Website Ultraplatform tijdelijk uit de lucht
* 14 okt 2019: Uitslagen en wedstrijden weekend 12-13 oktober
* 5 okt 2019: Jan Albert Lantink verbetert Wereldbestprestatie M60 100 mijl
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van November 2007
 
Afgelopen zaterdag heeft iedereen de notulen van de bijeenkomst van 10 november op UltraNed kunnen lezen. Martien Baars gaf een mooi en helder verslag van een positieve bijeenkomst. Wel wordt tijdens de bijeenkomst nogmaals duidelijk dat er veel werk aan de winkel is.

Aan het eind van de vergadering bieden ondergetekenden zich aan met de uitkomsten van die avond verder te willen gaan, waarbij aangetekend dat (ook) wij in de toekomst slechts een klein radertje (willen) zijn van een groter geheel. We starten omdat we geloven in de gedachte dat het ultralopen met hulp van iedereen aan continuïteit en glans kan winnen. We beseffen maar al te zeer hoe ultralopen via organisaties en UltraNed in de afgelopen jaren heeft geleund op een aantal trouwe krachten aan wie we nog steeds veel dank verschuldigd zijn.

Veel vragen
Tijdens de bijeenkomst is er over van alles gesproken: kwaliteit versus kwantiteit, marathon versus ultralopen, recreatieve lopers versus wedstrijdlopers, trails versus 24 uurslopen, tochten als Texel, de JKM en het Pieterpad versus het lopen van rondjes, veel wedstrijden lopen versus weinig wedstrijden, wel een eigen trainer versus geen eigen trainer, etc.
Vertaald zitten we als beginnend platform met vragen als: Wat is ultralopend Nederland? Wie hoort daar bij? Wat is de positie van trainers en organisatoren? Welk soort activiteiten kunnen er ontplooid worden? wedstrijden? seminars? trainersdagen? selectiedagen? NK? Competitie over meer wedstrijden? informatie? landelijke trainingslopen? etc etc.
In de afgelopen week hebben we via enkele mailwisselingen geprobeerd een eerste begin te maken. We besluiten om klein van start te gaan en te hopen dat de olievlek van zichtbare positieve ontwikkelingen zich doorzet.

Welke dekking is gegeven en welke vragen zijn ons gesteld?
Ruwweg hebben we de bijeenkomst verlaten met de volgende vragen en de volgende rugdekking:
- Een mandaat om op zoek te gaan naar een opvolger van Ed van Beek, de coördinator van de afgelopen drie jaar;
- De uitgesproken steun van de deelnemers van de bijeenkomst om in de komende maanden bij de beleidsvorming mee te blijven denken;
- De steun (in de wandelgangen) van wel of niet bij de bijeenkomst aanwezige mensen dat ze (mits gestructureerd) in de toekomst wel een bepaalde afgepaste taak willen hebben;
- De uitgesproken wens dat we met meer mensen de “kar” zouden moeten trekken, omdat het voor 1 persoon een te zware taak is. Immers het blijft allemaal puur vrijwilligerswerk;
- De wens van de Atletiekunie om op 1 januari een vast aanspreekpunt te hebben;
- De wens van de Atletiekunie dat het aanspreekpunt breed gedragen wordt door de groep die hij of zij vertegenwoordigt.


Huidige gedachten:
Op basis van openheid en gezamenlijkheid en aan de hand van bovenstaande punten willen we proberen stapje voor stapje ordening en vooruitgang te boeken. Onze huidige gedachten aan de hand van zes punten (reactie is welkom):
1. Gezien de tijdsdruk tot 1 januari lijkt het ons (zonder tegenbericht) het best een bepaalde interim-periode af te spreken tot bijvoorbeeld 1 november 2008 om daarna via een volgende Hulshorst bijeenkomst de zaken openlijk te bespreken, te evalueren en definitief knopen door te hakken;
2. Zo’n interim-periode geeft rust om de inventarisatie voort te zetten, persoonlijke mensen te benaderen en hopen dat we ook benaderd worden door andere mensen.
3. Transparant en in openheid werken. We kunnen het weblog van André van de Vliert dat sinds mei 2007 niet gebruikt wordt http://www.ultraloper.web-log.nl/ gebruiken als communicatiekanaal.
Op dit weblog (en ook via Ultraned) kan de voortgang gecommuniceerd worden. Ook kunnen veel van de genoemde vragen/onderwerpen (aan de hand van stellingen/stukjes) besproken en bediscussieerd worden. Positieve en/of negatieve feedback wordt op prijs gesteld.
4. Luisteren naar iedereen die ideeën, suggestie of onderwerpen aandraagt.
5. Keuzes maken voor eventuele werkgroepen die nodig zijn en proberen daar invulling aan te (laten) geven.
6. Op 1 januari zullen we iemand die zich bij het platform heeft aangemeld, onze steun heeft en bereid is het aanspreekpunt te zijn voor de Atletiekunie aan de Atletiekunie voorstellen. Natuurlijk wordt dit ook op het weblog gemeld met mogelijkheden tot bezwaar.

Ideeën voor de lange termijn:
Na de eerste maanden zullen we langzamerhand gaan denken aan meer langere termijn doelen. Het is nu nog te vroeg om concreet daarop in te gaan. Maar als richting kan gedacht worden aan:
1. Vasthouden en versterken van een kenniscentrum waar UltraNed op dit moment overigens al deels in voorziet (Denk aan trainingen, voedingsleer, voorbereiding, etc.)
2. Zorgdragen dat de banden met de Atletiekunie gecontinueerd worden.
3. Uitwerken ideeën om op regionaal niveau ultralopers de mogelijkheid te geven om met elkaar in contact te komen om af en toe een gezamenlijke duurloop te ondernemen. Dit kan op termijn ook een gelegenheid zijn om jonge mensen/marathonlopers kennis te laten nemen van de Ultrasport.
4. Het vastleggen van een structuur, waardoor de komende jaren beleid, wedstrijden, aanwas nieuwe lopers en opvolging van vrijwilligers gewaarborgd blijven.
5. Contact met de Belgen over mogelijke gezamenlijke belangen.

Samenvattend willen we gewoon een trots onderdeel van de Atletiekunie zijn en blijven. Gezien de hoeveelheid positieve energie die wij ultralopers bezitten, vertrouwen we erop dit alles met een ieders hulp goed zal komen. We hopen op medewerking. Tot zover voor nu.

Hermy Heymann ( h.heymann@wxs.nl ), Wim Bart Knol ( w.b.knol@wbkmo.nl ), Bob Stultiens ( stultiens@improvebv.nl ), Jaap Vis ( jaapvis@gmail.com

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]