Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
19 feb 2020
25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
Nieuws in 2020
* Februari
* 19 feb 2020: 25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
* 11 feb 2020: Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Januari 2008
 
Hulshorst 10 november:
Wat er vooraf ging. Begin november komen twintig lopers, organisatoren en betrokkenen in Hulshorst bijeen om te kijken in hoeverre het mogelijk is om meer structuur te geven aan het Ultralopen als sport en als onderdeel van de Atletiekunie. Aan het eind van de bijeenkomst worden drie aanwezigen aangesteld met mandaat om te zoeken naar een opvolging van de huidige coördinator, een uitgesproken wens dat er meer mensen de “kar” zouden moeten trekken en de wens van de Atletiekunie om begin januari een breed gedragen aanspreekpunt te hebben.

November/december
De laatste maanden van 2007 zijn gebruikt voor een inventarisatie en een verdieping van de gedachten die er binnen onze sport leven. Twee maanden van luisteren en zoeken waarbij geprobeerd wordt iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden. In deze maanden wordt het gevoel bevestigd dat er voldoende animo is om gezamenlijk iets te gaan opzetten. Wel blijkt bij veel mensen nog een (tijdelijke?) afwachtende houding. Half december worden de eerste maanden afgesloten.

De opstart
Zondagmiddag 13 januari komen we met tien mensen in Deventer bijeen. Enkele mensen “luisteren op afstand” bereidwillig mee. Het voordeel van de voorbereidingsmaanden wordt snel duidelijk. In een positieve omgeving worden moeiteloos spijkers met koppen geslagen. Besproken is:

1) Dit jaar is een voorbereidingsjaar en eind november 2008 leggen we in Hulshorst verantwoording af aan iedereen die bij deze tweede Hulshorst bijeenkomst aanwezig wil zijn.
2) In dit eerste jaar wordt met een structuur gestart, die aan het eind van het jaar kan worden aangescherpt.
3) De structuur is gebaseerd op twee coördinatoren (een algeheel coördinator, meer beleidsmatig, contacten Atletiekunie, etc), de ander meer als teamcoördinator (technisch, training, Nederlands team, topsport gericht) en vijf werkvelden. Elk werkveld kent één afgevaardigde die contact houdt met de coördinatoren.
4) De bemanning van een werkveld zal tot (en met) maart trachten een eerste aanzet te geven om het werkveld inhoudelijk vorm te geven door middel van een verkenning van de huidige situatie en (mogelijk) gewenst toekomstig beleid.
5) Elk werkveld zal in deze periode ook met een voorstel komen wie de werkgroep zal vertegenwoordigen.
6) Begin april is de volgende bijeenkomst.


Invulling en namen (tot dusver)
Onderstaand staan de namen van de mensen die op dit moment al concreet bevestigd hebben. De mensen die tijdens de Hulshorst-bijeenkomst of via een mail hebben aangegeven wel wat te willen doen, zullen in de komende weken persoonlijk door de werkgroepen benaderd worden.
Natuurlijk blijven we verheugd als ook nog anderen zich aanmelden om op een specifiek terrein mee te denken of iets op dat vlak te doen. We hopen dat langzamerhand al een beetje zichtbaar wordt dat als iedereen “een beetje” bijdraagt we een mooie toekomst tegemoet kunnen zien.

Algeheel coördinator/aanspreekpunt Atletiekunie: Jaap Vis;
Trainings-/teamcoördinator: deze plaats zal per 2009 definitief ingevuld worden. In 2008 zal Gerrit van Rotterdam vanaf deze plaats helpen om het traject te begeleiden;
Werkveld training, voeding, technisch beleid: Dik Jagersma, Jan Albert Lantink, Bob Stultiens;
Werkveld Communicatie: Martien Baars, André van de Vliert, Eric de Vries;
Werkveld kalender, wedstrijden, ranglijsten, historie: Martien Baars, Mark de Boer, Bram van der Bijl, Ton Peters, Ubel Dijk;
Werkveld regionale activiteiten: Arjan van den Berg, Wim Bart Knol en Guus van Veen;
Werkveld interne en/of financiering: dit werkveld treedt begin 2009 in werking.

Daarnaast blijft Ed van Beek beschikbaar voor vragen en adviezen om de overgang van de afgelopen jaren en de toekomstige jaren te vergemakkelijken.

Aan het eind van de bijeenkomst hebben we (eindelijk) het gevoel dat we wat kunnen doen. Er komen nog enkele lopende zaken aan de orde en we bekijken of we direct of op termijn als platform wat zouden kunnen betekenen. Maar daarover later meer.

We melden ons eind maart/begin april in ieder geval opnieuw. Als lopende zaken hiervoor aanleiding geven, melden we ons natuurlijk eerder.

Het platform 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]