Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
14 mei 2019
Sri Chinmoy 100 km en 50 km zaterdag 25 mei 2019
2 mei 2019
Limburg Loopt Lekker 11 mei, deelnemers welkom
26 apr 2019
De ontwikkeling van het ultralopen in Nederland vanaf 2008
23 apr 2019
Wouter Huitzing loopt FKT op Pieterpad
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* 26 feb 2008: Onze man in Thailand
* 24 feb 2008: Stand Marathon- & Ultracup 2008 na Apeldoorn
* 20 feb 2008: Willibrorduswandelpad etappe 3
* 19 feb 2008: Han Frenkens duwbakmarathon Panheel :17.02.2008
* 14 feb 2008: De Lincolnshire 100K, Grantham-Lincoln-Grantham
* 13 feb 2008: Meisjes van 16
* 13 feb 2008: Voorleesavond Deventer weer groot succes
* 12 feb 2008: Marc Papanikitas loopt volgend jaar zijn laatste wedstrijd
* 12 feb 2008: Sterk deelnemersveld tijdens de 13e Meuleberg Recycling zes uren ultraloop
* 11 feb 2008: Decke Tönnes: weer geen sneeuw
* 11 feb 2008: Edwin Lenaerts puik 2de in de Trail des Lacs in Ethiopië
* 11 feb 2008: Meer info Jan Knippenberg Memorial 21/3
* 7 feb 2008: Allertijdenlijst Nederlandse vrouwen op de 100 km (< 11 uur)
* 6 feb 2008: Ultrakampioenschappen 2008.
* 4 feb 2008: 100e Marathon van Plantarisloper Toon van Vlimmeren (+ 500 foto's op site)
* 4 feb 2008: St. Willibrorduswandelpad stuk 2:
* 3 feb 2008: 1e groepsmarathon Leusden succes.
* 2 feb 2008: Verdomd je hebt gelijk…de berg beweegt ?! ( laatste deel )
* 2 feb 2008: Het is mij dan toch gelukt ! (Marrakech)
* Januari
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Februari 2008
 
St. Willibrorduswandelpad stuk 2: toch nog een goede daad kunnen doen

Mannen van mijn leeftijd hebben een hobby nodig, anders worden het echte oude zeuren. Ik heb ooit ergens lezen dat velen kiezen voor het verzamelen van en spelen met treintjes. Ik heb hier niet voor gekozen. Toch bekruipt mij het vermoeden dat ik hiervoor gestraft wordt.
Wat is namelijk het geval. Er is een intercity verbinding tussen Sittard en Amsterdam. Lekker snel en zonder over te stappen kom je zo dus in een heel acceptabele tijd in onze hoofdstad. Zondag 27 januari wilde ik even naar Amsterdam om van daar naar Krommenie te gaan en daar de draad van de Willibrammus tocht weer op te pakken. Maar in plaats van een rechtstreeks tochtje deed de NS mij het voorstel eerst naar Roermond te gaan. Na een onderbreking mocht ik vandaar richting Nijmegen. Van daar zou de reis na een extra rustpauze via Utrecht naar Amsterdam gaan en uiteindelijk toch nog in Krommenie eindigen. Dus extra veel kilometers, reistijd en overstapgenot voor het zelfde bedrag. En uiteraard op de terugweg als bonus nog een keer hetzelfde. Bescheiden als ik ben, vond ik dit een te groot cadeau en heb ik Bram op het spontane idee gebracht om het loopje van 27 januari naar 3 februari te verschuiven. Dit was geen probleem. Dit is nu een organisator naar mijn hart. Ik denk dat ik ook maar eens een briefje naar mijn vrienden van de marathon van Rotterdam ga schrijven of zij hun marathon een weekje of twee kunnen uitstellen want dat komt mij in verband met Castricum en Limburgs zwaarste veel beter uit.

Tevens kreeg hierdoor een bevriende loper, die door zijn drukke programma op 27 januari niet kon, de mogelijkheid om mee te genieten. Omdat er een aantal deelnemers aan de eerste etappe al ingeschreven hadden voor de Midwinter Marathon en dus niet zouden kunnen deelnemen heeft Bram ook maar meteen geregeld dat etappe 2 ook op 10 februari gelopen wordt. Als ik er over nadenk kan ik dit ook nog anders formuleren: De loop was zo succesvol (het aantal deelnemers was 20 procent gestegen) dat de organisatie zich genoodzaakt zag om het evenement over twee dagen te spreiden.

Het lopen op 3 februari heeft nog een voordeel. Op deze dag wordt namelijk carnaval gevierd. Dus met mijn loopoutfit viel ik waarlijk niet uit de toon in de trein. Sterker nog in plaats van zondag extra vroeg opstaan om mijn renspullen te zoeken kon ik gewoon de kleren aanhouden waarin ik zaterdag op stap was geweest. Hierdoor kon ik dus langer in bed blijven liggen en nog beter voorbereid aan de tocht beginnen.

Helaas is dit voornemen in het water komen te vallen omdat de loper die ons vergezellen zou ziek geworden is en mij zondagmorgen uit bed belde om te vertellen dat hij niet mee ging. Zodoende had ik nog tijd voor een extra boterham en kwam het met de voorbereiding toch nog goed.

Na een zeer voorspoedige treinreis, ik kreeg ik op station Sloterdijk gezelschap van Bram. Een aardige conducteur greep deze gelegenheid meteen aan om ons beide een cursus wiskunde te geven. Bram en ik kennen nu eindelijk het verschil tussen de cijfers 1 en 2.

Voor vandaag stond Krommenie Amsterdam- Sloterdijk op het programma. Volgens de beschrijving een tochtje van ruim 55 kilometer. De trein deed hier inclusief het stoppen op 4 tussengelegen stations 18 minuten over. Als ik dit snel even omreken praten we dus over een gemiddelde snelheid van ruim 185 kilometer per uur. De trein wordt weliswaar sprinter genoemd, maar ik geloof niet dat we deze snelheid gehaald hebben. Dus moesten er wel heel wat kilometers extra gelopen worden om alle bezienswaardigheden te kunnen zien.

En inderdaad er was weer meer dan genoeg te zien. Ik blijf mij er nog steeds over verbazen hoeveel mooie stukken er in Nederland zijn. Mooie Hollandse landschappen, leuke dorpjes, grote plaatsen en veel water. Prachtig. We zijn over weidse grasdijken gelopen, ik ben op de golfbaan geweest. We hebben hele stukken van de vestingwerken kunnen zien. Ik heb het terrein van de Floriade 2002 bezocht. En ik heb op koopzondag door het centrum van Haarlem “geflaneerd”. Na ruim 40 kilometer heb ik een heel stuk langs een van de landingsbanen van schiphol gedraafd. Ongelofelijk hoeveel vliegtuigspotters er zijn. Kortom ik heb weer echt veel gezien.

Ik zie dat ik ruim honderd foto’s gemaakt heb. Uiteraard zijn die via deze link http://picasaweb.google.nl/Loopplezier/Bram202 te bekijken. Het weer was ook mooi; vooral de lucht, die was strak blauw. Wel was het behoorlijk koud; ik meen dat dat schraal weer genoemd wordt. Ook de wind was zeer merkbaar aanwezig en stond pal op onze neuzen. Omdat dit een loopje van punt tot punt was bleef de wind ook vrijwel de gehele tocht pal van voren en had ik mooi mijn krachttraining kunnen doen.

Omdat ik waarlijk geen geografisch genie ben verwijs ik voor de gelopen route en de bezochte plaatsen naar de animatie op mijn site. De opmerking over mijn geografische kennis moet wel nog even nuanceren. We werden namelijk op een heel smal weggetje midden in de polder aangesproken door een aantal Poolse mannen in een busje. Zij vroegen aan mij de weg naar Beverwijk. Bram was er zwaar van onder de indruk dat ik niet alleen wist waar Beverwijk lag maar dat ik zelfs in staat was om mensen de uit te leggen hoe ze daar moesten komen. Ik was eerlijk gezegd zelf ook een beetje hiervan onder de indruk. De eerlijkheid gebied mij dan ook te zeggen dat ik mij ook wel afvraag of zij ooit Beverwijk bereikt hebben. Wel weet ik heel zeker dat zij dankzij mij in ieder geval hebben kunnen genieten van een heel mooi stukje Nederland.

Toen we op station Sloterdijk arriveerden hadden we 59,59 kilometer gelopen. Even heb ik nog over gedacht om de business Lounge weer eens met mijn bezoek te vereren. Maar omdat die gesloten was heb ik hier maar van afgezien. Toch vond ik dat ik zo’n schitterende loopdag niet kon afsluiten zonder een goede daad te doen. Nu is het zo dat op zondagavond het eerste klasse treinstel vrijwel uitsluitend bevolkt werd door dames die heel lang geleden jonge meisjes waren. Aangezien ik toch nog mijn natte loopkleren moest omwisselen met droge kleren heb ik het nuttige maar met het aangename gecombineerd. En met mijn aangeboren lenigheid is het helemaal niet moeilijk om je in een rijdende trein om te kleden. Nu weet ik eindelijk wat de term steelse blikken betekend.

Samenvattend: ik voel mijn een bevoorrecht mens dat ik de kans en de mogelijkheid heb om op zondag even 60 kilometer te gaan lopen en zo in staat ben om te genieten van al dat moois wat Nederland te bieden heeft. En als iemand zich geroepen voelt om ook eens en kijkje te gaan nemen; komende zondag (10 februari) heeft zij/hij weer een kans en een mailtje naar Bram doet wonderen.

Henk Geilen
Info provider loopplezier.tk
http://www.loopplezier.tk
http://home.hccnet.nl/h.geilen/index.htm
 
 
[ top pagina ]