Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
24 feb 2020
Zes Uur van de Haarlemmermeer 2020: 20ste editie op zaterdag 27 juni
23 feb 2020
Belgisch Kampioenschap 24 uur, Baanultra Steenwijk 50-100 km
19 feb 2020
25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2020
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* 29 feb 2012: 19 mei: Ultra Run van Gieten 50 km
* 25 feb 2012: Nog vrijwilligers nodig voor JKM: liefst verkeersregelaars
* 24 feb 2012: Inschrijven Limburgs Zwaarste tot 1 maart nog goedkoper
* 24 feb 2012: Arrangement voor deelname aan de ‘Gran Trail de Peñalara’
* 17 feb 2012: 2011 was een topjaar voor het ultralopen
* 13 feb 2012: Spartathlon bijeenkomst 2012
* 12 feb 2012: Info over een van de Nederlandse Ultraklassiekers: De 6 uur van Stein
* 7 feb 2012: Tussenstand M&U Cup na Apeldoorn
* 6 feb 2012: Eiland Hoppen, Etappeloop over de Waddeneilanden: Nog plaatsen vrij!
* 6 feb 2012: Midwintermarathon 2012
* 3 feb 2012: Eb en vloed tijdens de Jan Knippenberg Memorial op 7 april
* 2 feb 2012: Lustrum voor dé 50 van Assen
* Januari
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Maart 2008
 
De mooiste etappe van de UMT loop

Goed nieuws! De eerste Nederlandse etappe van de UMT loop zit erop en was tegelijkertijd de mooiste, meest enthousiaste en charmanste aflevering van deze mega marathon estafetteloop.
Deze loop die al is getrokken door Frankrijk, Italie, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en afgelopen vrijdag de Nederlandse grens is overgekomen
De voorbereiding bestond uit het vinden van meer enthousiaste lopers en het vaststellen van de te lopen route. De enthousiastelingen die werden gevonden waren Hein Bodelier, Wilem Mutze, Henk Sipers en Jos Vrancken en het mooie van deze lopers (en van LUL-lers; LUL staat voor Limburgse Ultra Loper en ik denk wel van alle Ullers) is dat ze heel enthousiast zijn in het mee denken, organiseren en uitvoeren van een loop.
Na een telefoontje met Willem begon deze met veel enthousiasme en gemopper over het feit dat ik veel te laat was met het uitzetten van de route, de route in elkaar te flansen. Twee dagen later hebben we de route met de auto gereden, weer onder veel enthousiasme en gemopper dat hij hier echt geen tijd voor had. De route was een opeenvolging van fietsroutes door het mooie heuvelachtige Zuid-Limburgse land en we kregen bij aanvang van de start een geplastificeerde kaart mee met een afstandentabel.
Hein, Jos en ondergetekende hadden een gezamenlijk plan van aanpak in het inlichten van dagblad en pers wat ertoe heeft geleid dat het eerste stuk nog steeds moet worden geschreven en gefilmd. Het is toch vreemd dat een zo breed beoefende sport als lopen en dan heb ik het niet over ultralopen niet zo gemakkelijk aandacht krijgt. Een marathon estaffete loop van deze allure is toch boeiend nieuws.
Het meedenken over de loop met al deze enthousiastelingen vond ook vorm in de hoge mate van mailverkeer met de lopers die de etappe van te voren en erna liepen. Mijn mail heeft tweemaal aangegeven dat hij vol was. Volgende keer stel ik voor om dit weer op de ouderwetse telefonische wijze te doen.
Het uitvoeren van de loop gebeurde met verve. Op het drielandenpunt in Vaals hadden de enthousiastelingen zich verzameld in afwachting van de laatste Duitse lopers. Markus, Tobias en Heinrich kwamen uit Aken gelopen en met een ontzettende smile op het gezicht en het vlaggetje hand aan hand werd de champagne door onze Duitse vrienden en harde Akener koekjes uitgehaald. Na het toosten en vele foto’s die werden gemaakt, het leek wel een Duits-Nederlandse top, werd gestart met de eerste Nederlandse etappe.
Na 300 meter liepen we al verkeerd (misschien had Willem toch wat veel champagne genuttigd) en glijend/lopend vanaf het hoogste punt van Nederland kwamen we aan bij het eerste rustpunt op 4 km. Monique, onze charmante begeleidster, stond daar klaar met bananen, rozijnen, stroopwafels, rijstepapjes, allerhande zoute en zoete koekjes, diverse dranken, creme brulee en overgebleven paaseieren. De route was heuveltje op heuveltje af en was zeker Limburgs allerzwaarste. Kleine dorpjes trokken ons voorbij en zo liepen Jos, Hein, Willem, Henk en ondergetekende gebroederlijk de etappe. Aangekomen bij rustpunt 4, de Alfa brouwerij, toosten ze op de geweldige prestatie die ze waren aan het leveren en gebroederlijk trokken ze verder door het Limburgse land. In de laatste km werd er nog een bloemetje gehaald voor onze charmante begeleidster, waarna het zaak was om aan voldoende km te komen. Voor de UMT dienen dit er 43 te zijn. Op de atletiekbaan aangekomen bleek dit volgens de GPS van Willem 41,5 te zijn en die van Henk 42,2 (we hebben toch dezelfde etappe gelopen) wat ertoe leiden dat de een rondje meer wilde lopen dan de ander. Gezamenlijk hebben ze toen deze laatste rondjes gelopen en na een uitgebreide fotorapportage met de jeugdige talenten van Unitas (die hun kleedlokalen ter beschikking stelden voor de vermoeide lopers) werd het vlaggetje overhandigd aan de volgende LUL-lers (Henk Geilen en Bob Stultiens). Onder het genot van Limburgse vlaai werden deze heldhaftigen uitgezwaaid (het was de hele dag schitterend weer geweest en op het moment dat ze vertrokken brak het noodweer los en begon het donker te worden).
Henk, Hein, Jos, Willem en de organisatie van de UMT loop bedankt en lopers van de vervolgetappes geniet ervan.

Roger Kempinski


 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]