Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
27 dec 2019
Eindstand M&U Cup 2019
11 dec 2019
Wat te doen in de Kerstvakantie?
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van April 2008
 
Toen Wouter me in een ver verleden eens polste of ik interesse had om te mee te werken om een mega-ultraloopestafette doorheen Frankrijk uit te breiden naar België en eventueel ook Nederland was ik dadelijk enthousiast. Er waren wel heel wat onbekenden in het op te lossen vraagstuk maar het kon de uitdaging alleen maar spannender maken. In het najaar van 2007 wilden onze Waalse vrienden al eens een oefenrondje doorheen vooral Wallonië lopen maar ook een stukje Duitsland, Nederland en Vlaanderen werd aangedaan. Er werd toen meer dan 1000 km aflopen op precies 1 week Ik mocht toen de nachtetappe van Vaals naar Genk over 58 km lopen in aanwezigheid van Eric Naisse, Rik Mariën en eminent bevoorrader en parcourskenner Jos Vranken. Het werd een heel fijne ervaring en de volgende estafetteloop kon niet vlug genoeg daar zijn.
Wouter had qua parcours een grof plan uitgedokterd waar we naar eigen goeddunken wijzingen konden aanbrengen. Zo kon ik prettige herinneringen aan zon 3 jaar terug ophalen door de trip Scherpenheuvel Genk voor mijn rekening te nemen. Ik liep toen een sponsorloop over 109 km van de ambassade van Mali in Brussel via Scherpenheuvel naar Genk in aanloop naar mijn trip naar Mali in maart 2005. Ik had toen van maat Pier Hulsmans een wonderschoon traject aangeboden dat me probleemloos Van Scherpenheuvel naar huis bracht over praktisch allemaal kleine weggetjes en door talrijke natuurreservaatjes, voor herhaling vatbaar dus.
Dit maal kreeg ik het gezelschap van makker Danny Gommers en van alweer Rik Mariën die altijd voor een uitdaging te vinden is. We zijn ruimschoots op tijd in Scherpenheuvel maar dat waren onze vrienden (Monik, Herman, René en Stijn) die de vorige aflossing deden ook. Zij zaten al gulzig achter een lekkere croque en een groot glas bier. Tijd zat dus om nog wat ervaringen uit te wisselen. Toch zijn we klokslag 12 uur weg aan de basiliek. Na 50 m de eerste afslag en batswe zitten al dadelijk verkeerd op een doodlopend steegje. Ik had het parcours nochtans heel recent met de MTB nog eens nagereden. Even een ommetje en dan zijn we voorgoed weg zonder nog een meter te veel te lopen trouwens. Via de galgenberg doorheen Kaggevinne passeren we Diest. Via een privé domeintje in Zelem lopen we zo naar de Lummense bossen. In een bocht op de weg lagen 2 kleine eekhoorntjes, roerloos maar uiterlijk intact. De arme diertjes waren pas uit hun nestje gevallen zon 10 meter hoger maar wij konden geen hulp meer bieden. We lopen verder via het Lummens broek via Thiewinkel langs het kasteel St Paul. Via de brug van Stokrooie passeren we het Alberkanaal en wat verder duiken we terug het bos in richting platwijers. 500 m verder een illegale bevoorrading want hier is de heimat van onze Rik. We hebben precies 3.30h gelopen, vermoedelijk zon 35 km. Riks vrouwtje heeft heerlijke kippensoep klaargemaakt en tussendoor draaien we er nog een paar Palmpjes binnen. Na een kleine 3 kwartier moeten we dit warme nest terug verlaten en wachten ons nog de laatste 14 kilometer. Via Kiewit, Bokrijk en natuurreservaat de Maten komen we om kwart voor 6 bij het stadhuis van Genk aan waar Wouter en de ouders van Danny ons al staan op te wachten. De obligate foto en nog wat aanmoedigingen en na een 20-tal minuutjes is Wouter ook vertrokken voor zijn lusje Genk Genk. Wij duiken tevreden nog even een café in om onze belevenissen nog eens te herbeleven. Het was in ieder geval een uiterst aangenaam vermaak dat we dankzij de initiatiefnemers van de UMT mochten beleven!

Edwin Lenaerts
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]