Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
19 feb 2020
25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
Nieuws in 2020
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* 28 apr 2000: UltraNed geheel vernieuwd
* 26 apr 2000: Jan Knippenberg Memorial 2000: een prachtige nacht en een prachtige winnaar!
* 25 apr 2000: Ook de pers krijg lucht van 72 uur!
* 23 apr 2000: Wim-Bart Knol Winnaar Knippenberg Memorial
* 21 apr 2000: 24 uur estafette De Vathorstrun
* 17 apr 2000: NACHT VAN VLAANDEREN VER VAN DOOD
* 14 apr 2000: Het niveau van Nederlandse prestaties in de 100 km Winschoten, 1976-1999
* 7 apr 2000: Inschrijving Jan Knippenberg Memorial verloopt goed
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van April 2000
 
Op 20 maart 1999 kwam de site www.UltraNed.org in de lucht, een geesteskindje van Oskar van Rijswijk. Vanaf eind 1997 bestookte Oskar andere ultra-adepten als Ton Smeets – die de naam UltraNed suggereerde - en Martien Baars met zijn website-fantasie, die Oskar tenslotte vooral met de praktische inbreng van Allard Schmidt wist te realiseren.
Oorspronkelijk was het zijn bedoeling om UltraNed als een onderdeel op de KNAU-website te plaatsen, maar dat idee bleek niet uitvoerbaar. Wel steunde de KNAU het iniatief door een link met ons logo op hun site aan te brengen en door uiteindelijk de kosten van onze eigen domeinnaam voor 1999 en 2000 voor haar rekening te nemen.

De nieuwe site sloeg meteen geweldig aan, niet alleen binnen het Nederlandstalig gebied maar ook internationaal: al na een paar weken kreeg UltraNed de “Run the Planet Award’ van het Italiaanse loopmagazine Podismo voor de beste website van de maand. En eigenlijk van begin af aan heeft UltraNed zich een constante plaats binnen de top-tien van de Nedstat-hitlijst in de sector ‘Hardlopen’ verworven. Topdag tot nu toe was 1 januari 2000, met 259 hits, dankzij Oskar’s frequente rapportages over het verloop van de MillenniumRun, het ‘Kleintje Zuiderzee’ over 200 km.

Zelf was Oskar in de negentiger jaren een toegewijd ultraloper. Helaas was, want toen hij op 7 september 1997 zijn levensgezellin Toos Koevoets op de mountain bike tijdens het Rondje Voorne begeleidde, kwam hij zo lelijk ten val dat hij sindsdien het eigen ultralopen niet goed meer op heeft kunnen pakken. Gelukkig ging en gaat het terreinfietsen steeds beter, en dat is nu Oskar’s nieuwe fanatieke sportbeoefening geworden. Als je naar die data die hierboven genoemd worden terugkijkt, zou de conclusie kunnen zijn dat dankzij de gemene blessures van die valpartij de website UltraNed nu bestaat ;-)

Maar wat psychisch pijn bleef doen was natuurlijk het feit dat Oskar de mooiste uitslagen en verslagen van ultralopen door zijn vingers zag gaan, zonder dat er enig uitzicht was op een moment dat hij zelf weer zou behoren tot die gelouterde groep van kameraden aan de start van een schitterende ultraloop. Met de recente uitbreiding van de groep redacteuren van UltraNed, en de wetenschap dat UltraNed vanaf vandaag op de provider draait van ultraloper Tom Hendriks en zijn medewerkers van Omega Technologies BV, leek het Oskar een goed moment om zijn zelfkwelling te eindigen en zich terug te trekken uit de organisatie van UltraNed.

Oskar, zonder jou had de site niet bestaan, en mede namens alle UltraNed-bezoekers hartelijk dank en een driewerf hoera voor al jouw inspanningen! We zien je vast nog weleens bij een ultraloop, als je weer Toos of een ander begeleidt op de fiets, en met zo’n markante woonplaats in Zoetermeer (zie http://move.to/toos) weten we je deurbel en koffie te vinden als we in de buurt zijn!

Texel, 27 april 2000Martien Baars

_Naschrift van Tom Hendriks, Hoofddorp:_

Zoals Martien in de aanhef al aangaf, “De site is veranderd”. Het is op de voorgevel alleen aan subtiele verschillen te zien. Achter de voorgevel is een flinke verbouwing gaande geweest! Waarom?
Iedere (ultra)marathonloper is gebaat bij informatie.
- Voor het evenement, in de vorm van datum, tijd plaats, .
- Tijdens het evenement, over verzorging, positie en tijd.
- Na het evenement, door verslaggeving en uitslagen.
Het "tijdens" is een persoonlijke aangelegenheid, dat mag eenieder voor zichzelf uitzoeken.
Het "Voor" en "Na" is iets wat Ultraned voor zijn lezers kan doen.
De wijzigingen hebben dan ook tot doel gehad om op een voor de redactie zo eenvoudig mogelijk mogelijke manier informatie te verstrekken. Zo kunnen nu in een paar toetsaanslagen (ik wilde schrijven handomdraai) artikelen en sfeerverslagen geplaatst worden.
Na het evenement kan eenvoudig -ook als er nog niets op papier staat- al een top 3 op Ultraned gepubliceerd worden.
Een andere doorn in het oog was "Het Forum". Dit is nu volledig binnen Ultraned geintegreerd en totaal anders van opzet. Ik spreek hierbij dan ook de hoop uit dat er via dit medium niet alleen gediscussieerd wordt maar dat het ook een vraag en antwoord medium zal zijn voor beginnende zowel als ervaren lopers.
Niets is perfect, er zullen ongetwijfeld opmerkingen, aanmerkingen en ideeen zijn. Iedereen kan zijn grieven kwijt op het Forum of in een mailtje aan de redactie.

Tom Hendriks 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]
 

 
 
 
Martien Baars maakte het allemaal aan de frontlinie mee, in het estafetteteam van de Texelse OSG, en doet hier verslag van de zwaarste tweejaarlijkse wedstrijd op de Nederlandse ultrakalender.

Jan Knippenberg Memorial 2000: 'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'

Voor de start
Maar liefst 23 ultralopers (22 mannen + 1 vrouw) hebben zich verzameld in Fort Kijkduin in Huisduinen (Den Helder), zaterdagavond 22 april. Plus 17 extra lopers (13 leerlingen plus 4 docenten of 'aangetrouwden', waaronder schrijver dezes), van de Openbare Scholen Gemeenschap De Hogeberg uit Den Burg. Dat is het enige estafetteteam dat aan de JKM mag meedoen - vanwege het feit dat Jan Knip de laatste 10 jaar van zijn leven op die school geschiedenisles gaf. En er is een zwartloper, Veron Lust, die tot 30 km mee wil gaan om de sfeer te proeven en als training voor het EK 100 km op zondag 30 april - in Belvès, Frankrijk, Veron vormt daar samen met Edwin van de Loop en Krijn Kroezen het NL-team. In de sfeervolle ambiance van het prachtig gerestaureerde Fort worden alle ultralopers netjes één voor één aan de omstanders voorgesteld en succes gewenst voor de ongetwijfeld zware beproeving die het zal gaan worden. De weersomstandigheden zijn weliswaar veel beter dan in de voorafgaande dagen voorspeld was, met maar een zwak ZW windje tegen in plaats van kracht 4 of 5, maar het blijft natuurlijk een klere-eind, die 155 km naar Hoek van Holland. Zeker de helft van de lopers heeft gekozen voor de korte broek, temeer omdat de temperatuur niet onder de tien graden zou dalen. De winnaars van de vorige edities, Ron Teunisse (1996 13.53.00) en Wim-Bart Knol (1997 13.45.39 en 1998 13.21.15) hebben gehoopt op echt 'beestenweer', omdat ze door een in hun ogen lang niet optimale voorbereiding dan nog enige kans denken te maken. Nu hebben ze zich bij voorbaat verzoend met een 3e of 4e plaats. Favorieten zijn in veler ogen vooral Wim Epskamp, hoewel die voor het eerst aan de JKM meedoet en het strand niet zijn meestgeliefde ondergrond is, en Guus Smit en Rut Zoutman - twee 'thuislopers' aangezien ze op hun huis in Den Haag respectievelijk Monster af zouden koersen. En niet te vergeten de grote onbekende, de sympathieke Hongaar Levente Kalotay, nummer 4 op de Spartathlon van 1999 - zijn 2e, het jaar daarvoor had ie bij zijn debuut opgegeven. Maar hoe zou die dat strand ondergaan, Hongarije ligt niet aan zee, dus voor hem was het letterlijk en figuurlijk een reis over onbekend terrein. Wim Epskamp is vergezeld van zijn nieuwe liefde Marlies (zelf een marathonloopster en triatlete), die bekent dat Wim best nerveus is voor deze wedstrijd. Ik probeer hem nog wat te stangen door te zeggen dat de JKM-winnaar van morgen voor het volgende lopersprofiel in dat nieuwsbriefje 'Vrienden van De Zestig van Texel' gekozen wordt.

Eerste deel
Om klokslag 22.00 stuift de groep van de ophaalbrug richting zee, de donkere nacht in. Guus Smit heeft zijn bekende raketstart, en hij ligt bij Callantsoog ruim op kop van de ultra. Na de Hondsbosse Zeewering bij Camperduin heeft hij zelfs de estafetteploeg op grote achterstand gezet. Hoe moet dat aflopen, zou ie dat gekkenwerk volhouden en net als vorig jaar bij De 120 van Texel na afloop een (figuurlijke) lange neus naar de achtervolgers kunnen trekken? Helaas voor onze Pinokkio, het licht gaat uit. Eerst gaat de estafette over hem heen, dan Wim-Bart Knol en nog wat anderen. Tot afgrijzen van estafette-coach Piet Postma, dendert WBK zelfs langs de estafette. Met hijgende estafettelopers in zijn kielzog, draait Wim-Bart heel soepel over het strand, en verklaarde later bewust het stuk van 50 naar 80 km versneld te hebben, om te proberen een gat te slaan met achtervolgers als Levente Kalotay en Wim Epskamp. Het is steeds zoeken naar het juiste spoor op het strand, blijf je te lang de waterlijn volgen dan loop je dood in een mui en dan wordt het dus natte poten. Het water is gelukkig veel minder hoog dan twee jaar geleden maar er is geen maan door de bewolking dus moet er heel attent gelopen worden. De verzorging is voor de ultralopers weer prima, met de eerste serie posten bemand door SV Noordkop Atletiek uit Den Helder, en vervolgens door DEM uit Beverwijk. Op één van die posten nog een tijdje met Peter Stein gepraat, die zijn trio lopers Ubel Dijk, Egbert van der Molen en Herman Staal begeleid. Peter vertelt nog een mooi 'zeik'-verhaal hoe dat Nederlands record van 6.38.12 op de 100 km nog veel scherper had kunnen staan als Bruno niet elke ronde toen in Rodenbach in 1988 achter een boom was gaan staan plassen (in plaats van het gewoon te laten aflopen). Op het punt waar de route het strand verlaat, voorbij Wijk aan Zee, mag ik weer een etappe lopen, en kom net dicht genoeg achter Knol om even te kletsen en een flesje Extran aan hem te laten geven via onze begeleidende fietsers van AV Suomi. Maar goh wat loopt die slungel mooi soepel, hij danst als het ware over de sluizen, snijdt alle bochten af op een manier die doet denken of hij daar wekelijks loopt, en laat zelfs zijn fietser mobiel bellen naar Suomi om de soep vast klaar te zetten - zonder ballen, hij is vegetariër, dus moet José in de kantine nog even vissen ;-)

Tweede deel
In de kantine van Suomi zitten al de eerste 50-mijlers, Johan Luyben en Ron Bakker, op de start van 05.00 te wachten, maar we zien we ook de eerste uitvaller, Piet de Peuter. Hij had zijn schoenen droog willen houden maar het rulle zand hogerop het strand heeft hem gesloopt. Ook Ron Teunisse is al uit de strijd, gedesillusioneerd had ie opgegeven. Waarschijnlijk heeft hij onderweg al zitten rekenen of hij nog wel met een acceptabele eindtijd (in zijn ogen) in Hoek van Holland kon arriveren. En als je dan constant tegen een achterstand op je schema zit te hikken, slaat bij Ron de eeuwige twijfel weer toe. Ook de Belg Dirk Ballon is gestopt, toch een ervaren 24-uur loper maar nu veel te snel gestart. Hopelijk nemen de heren revanche tijdens de 72 uur van Daventria straks in Deventer!? In het bos achter Suomi gaat het weer richting strand, en wordt de estafette-sterloper Albert Hoven (de coördinator van De Zestig) nog steeds begeleid door de Suomi-fietser zodat hij dit keer niet verdwaalt. Het OSG-team slaat hier een gat van 10 minuten, en geruststellend kan ik de leerlingen vertellen dat we dit keer van WBK gaan winnen, want vanaf nu zal onze voorsprong alleen maar groter worden. Dat bleek naderhand een goede inschatting, want na de 6 uur over de eerste helft zou Wim-Bart 7 uur over de tweede helft doen. Ruim voldoende om zijn opgebouwde voorsprong op de achtervolgers vast te houden. Of zelfs uit te breiden, want Wim Epskamp had splits van 6.35 en 7.35. Daartussen zat nog Kalotay maar ook die kwam geen meter dichterbij. Het wordt weer opkomend water, maar dat komt lang niet zo hoog als twee jaar geleden. Wel is het verdomd lastig lopen, elke paar honderd meter wisselt het strand van lekker hard naar zompig zacht. Niet bepaald ideaal, want steeds moet de looptechniek aangepast worden. Vanuit de terreinwagen met wedstrijdleiders Ber Buschman en Henk Heemskerk horen we dat de enige vrouw, Ria Buiten, maar ook Guus Smit nog steeds aan het lopen zijn. Dankzij loopmaat Bart Kraan en ook Lammert Meijer, is hij het 'dode-vogeltjes-stadium' te boven gekomen, en kennelijk begint het weer te draaien bij Guussie. Bij het slag bij de Noordwijkse Golfclub treffen we Bob Knippenberg, die loopt glunderend rond en hij en zijn mensen hebben terecht reden om trots te zijn want de organisatie is vandaag stukken beter dan de vorige keer. Scheveningen wordt door het OSG-team even na achten gepasseerd, het strand ligt er hier wat triestig bij met steeds hardere regen en een aanwakkerende wind, gelukkig ruimend naar NW, dus nu in de zij en niet tegen. Bij de opgang naar de haven staat supervrijwilliger Frans van Leeuwen bij de post van de reddingsbrigade, en dat fleurt de wachttijd gigantisch op, die man is ondanks alle ellende in zijn arbeidszame-leven altijd even aanstekelijk enthousiast.

De finish
Met z'n allen in dat nieuwe T-shirt van Jan Wolkers gaat het OSG-team door de finish, in 12.04.48, ruim onder het snelste schema van drie jaar geleden. De familie Knippenberg staat ons op te wachten, met frisdrank, koek en verse koffie, en iedereen, inclusief coach Piet Postma, realiseert zich dat dit toch wel een heel soepele tocht is geweest. De chauffeurs van de busjes (van Van Sambeek en De Bolder), Inger en Henk de Vries (de rector van de OSG), hebben ons feilloos van slag naar slag gebracht, en zelfs André van der Vliet heeft zijn De Krim-terreinwagen niet vast weten laten lopen, dus die rijplaten van Jan Keijser's Kampeercentrum liggen nog ongebruikt in de achterbak. De leerlingen Eva, Etienne, Hendrik, Bart, Ramon, RobertJan, Joris, Maarten, Eddy, Gaime en Pieter Da & Pieter Do hebben fantastisch gelopen. Ook zonder die oudjes Lidy, Simon, Albert en Martien zouden ze het best gered hebben. Alleen Jip zit er wat bleekjes bij want die heeft maar luttele honderden meters gelopen door een onverwacht terugkomende rugblessure. Trouwens, in het busje onderweg krijgt de vraag van Albert en Martien: 'Simon, wil jij de komende Zestig van Texel wel de fietsers voor de 120 regelen?' (Simon is een goede loper maar een nog fanater fietser) een onverwacht antwoord: 'Tsja jongens, da's me wat, daar moet ik nog eens over nadenken want eigenlijk wilde ik dan zelf lopen en liefst wat meer dan vannacht.' Blijkt meneer stiekeme plannen te hebben om te gaan trainen voor de 60 km! Zelf heb ik ook nog 'loophonger' en draaf met Ramon en Pieter Da weer het strand op, richting WBK. En daar is ie dan, nog steeds in dat zelfde shirt van zijn nieuwe club Haag Atletiek. We lopen met z'n vieren een eindje samen op, ik moet vooruit sprinten om nog een foto te kunnen nemen, want Wim-Bart schakelt een tandje bij en gaat met 15 km/uur op de finish af. We laten hem gaan, dat houden we niet bij, en hij heeft de hele afstand in zijn eentje achter de rug!

Nazit
In de kantine van de Hoekse Boys draaft Frans van Leeuwen met borden spaghetti en patat, en zitten de leerlingen te schransen alsof ze de afgelopen nacht niets te eten of te drinken hebben gehad. Wim-Bart wordt onder vuur genomen door lokale TV en pers, en de eerste andere ultralopers druppelen binnen. Levente Kalotay oogt nog relatief fris maar Wim Epskamp is gebroken, en noemt dit zijn zwaarste wedstrijd die hij ooit gelopen heeft. En daar is de eerste van de halve JKM, Johan Luyben, blij dat hij na een lange periode van blessureleed weer terug is! Ook de organisatie heeft dit keer T-shirts laten maken, en alle deelnemers krijgen weer de bekende penning van de JKM, een kostbaar en geliefd kleinood, met op de achterkant de nieuwe datum 22-23 april 2000 geslagen. Hanna Knippenberg overhandigt het team nog een leuke plaquette van alle vuurtorens langs de Hollandse kust, van Texel tot Hoek van Holland, gemaakt door Frans van Leeuwen. Ik troggel ondertussen de eerste uitslagen van Hans Leeuwekamp af, en pleeg ook onderweg naar Texel nog regelmatig mobiele telefoontjes om de lijst compleet te krijgen, want helaas vertrekken wij al even na tweeën, als het gros van de ultralopers nog moet arriveren. Wim-Bart heeft voor ons nog een leuke uitsmijter: hij belooft rector Henk de Vries volgend jaar Pasen zeker naar Texel te komen, of als soloper op de 120 km of als gastloper bij het OSG-team op die 120!?! Terug op Texel zit ik op het NIOZ nog een uur te typen aan een bericht voor Ultramarathon World, en duik 's avonds vroeg mijn nest in, een prachtige loopervaring rijker en nog steeds dankbaar dat ik dit ultra-spektakel weer heb mogen meemaken!

Nawoord
Een blessure met gedwongen rust op zijn tijd kan kennelijk toch louterend werken (zie de bekende voorbeelden als Yvonne van Gennip en Ellen van Langen). Na een poep-drukke periode op het werk (en eigenlijk nog steeds een vrij hectische werkbelasting) had Wim-Bart zich voorgenomen om aan de MillenniumRun mee te doen. Dus werd de training afgelopen herfst weer wat serieuzer opgepakt. Compleet met intervaltraining bij Haag Atletiek, voor het eerst in zijn lopersleven (! Gut, als buitenstaander verwacht je toch dat 'ultralopers' alle kneepjes van het vak zo langzamerhand wel weten). Maar hij ging door zijn rug, luttele weken voor die zware run over 200 km. Achteraf heeft hem dat dus geweldig geholpen om zo onverwacht goed in 'zijn' JKM te lopen. Met de basis die hij ondanks de drukte had opgebouwd (met weken van 'maar' gemiddeld 100-110 km, met een minimum van 60 en een maximum van 130 km) was dat voor deze ervaren strandloper voldoende om één van zijn beste prestaties tot nu toe neer te zetten. Zelf zegt hij dat dat weekje Texel ruim een week voor de JKM hem heel erg geholpen heeft om het ook tussen de oren goed te krijgen. Dus ultralopers, onderga die 'geheime' krachten op Texel ook eens!

UltraNed - Martien Baars, 25 april 2000 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]
 

 
 
 
DEVENTER - Daventria heeft over enkele maanden een Europese primeur in petto. De Deventer atletiekvereniging houdt van 29 juni tot en met 2 juli een 72-uurs sololoop. Uniek in Nederland èn Europa. Gekkenwerk, zo’n ultraloop? Nee, absoluut niet, zo vindt Ed van Beek. De preses van Daventria was zelfs het liefst nóg extremer gegaan. De 39-jarige Van Beek is de initatiefnemer van de 72-uurs loop. Hij loopt al geruime tijd rond met het idee om een dergelijke slijtageslag naar Deventer te halen. "Ik ben in 1997 in zes dagen tijd van Parijs naar Deventer gelopen, dat is een slordige 600 kilometer. Toen kwam het idee om een ultraloop te organiseren. Het liefst had ik bijvoorbeeld een loop tussen Barcelona en Deventer willen houden. Maar zoiets is logistiek gezien onmogelijk. Een andere mogelijkheid is een zesdaagse, maar ook dat is haast niet te organiseren voor een bescheiden club als Daventria. Toen kwam ik bij een tussenvorm terecht, een loop van 72 uur. In Europa is zoiets nog nooit gedaan." Van Beek werd aanvankelijk door een deel van het Daventria-bestuur voor gek verklaard. "Er was veel scepsis. De vrees bestond dat er weinig animo zou zijn om aan een dergelijke loop mee te doen. Het tegendeel bleek echter waar te zijn. De aanmeldingen kwamen vlotjes binnen. Zoals het er nu uitziet, doen er ongeveer dertig lopers mee." Van die dertig komen er tien uit Nederland. "Een absolute must", aldus Van Beek. "Tien Nederlanders, dat was onze minimale eis." Teunisse Eén van de Nederlanders die naar Deventer komt, moet tot de favorieten worden gerekend. Ron Teunisse is Neerlands beste ultraloper en staat op de wereldranglijst bij de eerste tien. Castricummer Teunisse is houder van het nationaal 24-uurs record (261,5 kilometer), in 1989 gevestigd in Apeldoorn. "Teunisse is een grote trekpleister", aldus Van Beek. "Ook van de Belg Dirk Ballon mogen we veel verwachten. Hij is de jongste atleet die ooit de finish haalde van de Spartathlon in Griekenland (een loop over 248 kilometer tussen Athene en Sparta, red.). Teunisse werd op de Spartathlon overigens twee keer tweede." Van Beek verwacht dat de winnaar van de 72-uurs loop tussen de 600 en 650 kilometer zal afleggen. Waar ligt wat hem betreft de grens bij het fenomeen ultraloop? "Dat is moeilijk aan te geven. Die grens moet nog worden gevonden. Hoewel, ik las laatst een bericht waarvan ik dacht ‘dat gaat te ver’. Een Australiër had 19.000 kilometer gelopen en één van zijn enkels was compleet verrot. Helemaal versleten. Dán denk ik: ho. Zodra er blijvend lichamelijk letsel ontstaat, ga je te ver." Tweejaarlijks evenement Vooralsnog blijft het wat Van Beek betreft bij een wedstrijd over 72 uur. Het is de bedoeling dat het een tweejaarlijks evenement wordt. "Daventria heeft enorm veel baat bij een dergelijk evenement", meent Van Beek. "Dat levert de vereniging veel publiciteit en uitstraling op. We hebben inmiddels de toezegging van de commerciële omroepen SBS 6, RTL 4 en RTL 5 dat ze de wedstrijd gaan coveren." De organisatie is inmiddels in volle gang. Daventria is druk bezig met de sponsoring. Eind april gaat er een mailing naar een groot aantal Deventer bedrijven met het verzoek om de 72-uurs loop financieel te ondersteunen. Daarnaast wordt er overleg gepleegd met de gemeente over het parcours. Van Beek: "De deelnemers lopen steeds een ronde van ongeveer drie kilometer en mogen naar eigen inzicht pauzes inlassen. Elke ronde wordt electronisch geregistreerd, via de Champions Chip. Een groot deel van die ronde loopt door de directe omgeving van onze atletiekbaan. Dat gedeelte moet verkeersvrij worden gemaakt, maar daar komen we wel uit met de gemeente." De 72-uurs loop van Daventria eindigt op zondag 2 juli, de dag van de finale van het EK voetbal. Van Beek: "Dat geeft niet. Nederland haalt de finale toch niet..."

Bron: Deventer Dagblad  

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]
 

 
 
 
Voorlopige Uitslag "Knippenberg Memorial"

1. Wim-Bart Knol13.01.01 *(Parcours record)*
2. Levente Kalotay (Hungary)13.44.35
3. Wim Epskamp14.11.23
4. Rut Zoutman15.34.23
5. Lammert Meijer16.21.13
6. Guus Smit16.22.09
7. Simon Pols16.54.03
8. Bart Kraan17.02.07
9. Emil Apostelov (Bulgary)17.50.59
10. Ria Buiten (f)18.14.31
11. Michel Brouwer18.22.53
12. Jaap Swart18.36.56
Kees Albersdnf
Dirk Ballon (Belgium)dnf
Fred Buiningdnf
Ubel Dijkdnf
Egbert van der Molendnf
Valery Moskalenkodnf
Piet de Peuterdnf
Herman Staaldnf
Ron Teunissednf
Cor Westhuisdnf


80 Kilometer
1. Johan Luyben6.45.05
2. Ron Bakker7.25.33
3. Dre van den Bosch7.59.02
4. Corrie Bouwmeester (F)8.23.10
5. Cok Qualm8.29.09
6. Cees Haasnoot9.05.28
Henry Okkersendnf


Martien Baars: (baars@nioz.nl) (23 apr 2000)


 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]