Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
27 dec 2019
Eindstand M&U Cup 2019
11 dec 2019
Wat te doen in de Kerstvakantie?
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
* December
* November
* Oktober
* 28 okt 2009: Alle lopers van Stein naar Troisdorf?
* 28 okt 2009: Jannet Lange en Lex de Boer winnen Herfst Marathon 4-daagse bij Spier en Lhee.
* 27 okt 2009: 4de In Memoriam Leo Van Tichelen zaterdag 21/11
* 27 okt 2009: Het risico van de najaarsmarathon (Etten-Leur 2009)
* 26 okt 2009: Kalender Marathon- en Ultralopen 2010
* 26 okt 2009: RUN op zoek naar extra sponsors voor EK 2011
* 25 okt 2009: Tussenstand M&U Cup na Eindhoven en Schaarbeek
* 22 okt 2009: Pittige nieuwe marathon in Bergen op Zoom
* 21 okt 2009: De Piste Marathon Schaarbeek op bijna blote voeten
* 15 okt 2009: Acht hulpstenen naar "gouden bergen"
* 8 okt 2009: Tussenstand M&U Cup na Ijsselstein en Brussel
* 7 okt 2009: Ultra-Herfstloop Berg en Dal 60 km
* 5 okt 2009: De Nederlandse ultrakalender 2010: een eerste overzicht
* 4 okt 2009: World Fastest Six Hours Run Stein
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van November 2009
 
Lopen met Dolf Jansen

Vandaag had ik een bijzondere training. Ik mocht met nog 20 andere hardlopers lopen met Dolf Jansen! Ik had een prijsvraag gewonnen van de ANWB. Ik keek er erg naar uit, het leek me geweldig. Lopen met de snelste cabaretier van Nederland. Hij loopt de marathon rond de 2.30 uur!! Erik, loopmaatje uit Ruinerwold had ook gewonnen (volgens mij won iedereen die meedeed, hahaha) en haalde ik eerst op. We kwamen op tijd in Drachten aan. Het was nog even spannend want ik kwam in 6km file terecht. Maar nog ruim op tijd kwamen we er. Er waren al wat lopers en tegen half 4 kwam Dolf ook. Jemig, wat een afgetrainde kerel zeg. Hij was erg vrolijk en had tijd voor iedereen. Met ongeveer 20 personen begonnen we op de atletiekbaan van av Impala en maakte eerst een rondje op de baan voor de fotograaf.

Daarna gingen we op pad door de prachtige bosrijke omgeving richting Beetsterzwaag. Eerst ging het in een rustig tempo van ca. 12km/uur, maar na een kilometer of 5 ging het tempo omhoog richting 14km/uur. Dat ging zo door tot een km of 10. Er waren toen al een aantal afvallers. Mijn hamstrings deden het goed, ik had weinig last. Het voelt anders en dat is een goed teken!! Rond de 10km werd het tempo nog verder opgevoerd en ik kreeg het toch wel lastig. Tegen de 15km/uur. Bij zo’n 12 km moest ik er echt af. Ik zag ze daarna hard van me af lopen. Erik kon wel mee en hij gaf later aan dat ze tegen de 16-17km/uur liepen! Ik vond het een geweldige belevenis. Dolf was erg aardig. Praatte met iedereen en was overwegend rustig. Heel anders dan het drukke podiumbeest zoals de meesten hem kennen. Maar wat kan hij lopen zeg! Geweldig!! We liepen door het prachtige gebied van de golfbaan bij Beetsterzwaag. Ook kwamen we nog langs het Koetshuis bij Beetsterzwaag. Beroemd geworden door de formatie van het 4e kabinet Balkenende in 2007. Na de loop was er mogelijkheid om wat foto’s te maken met Dolf. Daarna ging Dolf snel naar zijn hotel, dineren en soundchecken voor de voorstelling van vanavond in Drachten. In totaal liepen we 14,5 km. Het weer was perfect. Zonnig en 14 graden.

Na nog even lekker gedoucht te hebben reden we met een leuke herinnering aan Dolf weer naar huis. Het was een gezellige middag. Leuk om weer andere lopers te ontmoeten en weer in een andere omgeving te lopen. Hoewel, helemaal onbekend was de omgeving niet voor mij. Vanuit mijn beroep heb ik jaren in Drachten gewerkt. En sportief heb ik in de periode 1990-1995 vele triatlons en run-bike-runs in Drachten afgewerkt en herkende weer diverse mooie plekjes.

Kees van de Wetering
 
 
[ top pagina ]
 

 
NIEUWS van Oktober 2009
 
We schreven in een vroeger artikel al over het huwelijk tussen de M&U Cup en de Duitse DUV-Cup: http://www.ultraned.org/n_item/f4518_2009_02.php .

Op 8 november is het zover: dan vindt de 6uren van Troisdorf plaats. Deze wedstrijd maakt net als de 6uren van Stein deel uit van de DUV-Cup. Voor deze cup tellen de twee beste resultaten mee. Wie dus in Stein liep, kan zich door een deelname in Troisdorf in het eindklassement plaatsen.

De voorlopige tussenstand bij de mannen: http://statistik.d-u-v.org/duvcups.php?dist=6h&year=2009&gender=M
Bij de vrouwen: http://statistik.d-u-v.org/duvcups.php?dist=6h&year=2009&gender=W

Inschrijven kan nog tot 1 november. Na-inschrijving ter plaatse is ook mogelijk. 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]
 

 
 
 
Vorig jaar hadden we een Herfstmarathon 3-daagse bij Spier en een week later nog een Herfstmarathon op het Lheederzand bij Lhee. Dit jaar vielen de herfstvakanties van het noorden en het midden van het land samen. Zodoende vielen dit jaar alle marathons in dezelfde week in de herfst samen en hadden we nu dus een Herfstmarathon 4-daagse.

Jannet Lange volbracht deze zomer al een marathon 7-daagse in het Tsjechische hooggebergte en een marathon 10-daagse op de Hondsrug bij Gieten. Jannet was dan ook voldoende getraind en eindigde bij alle 4 marathons als eerste dame en daarmee won ze deze marathon 4-daagse. Ineke Scheffer was de tweede dame die alle 4 marathons volbracht met een hele sterke laatste dag.

Bij de heren won Lex de Boer de 4-daagse, Lex eindigde bij 3 van de 4 marathons als eerste. De laatste dag werd gewonnen door Egbert Top uit Tolbert welke maar een dag kwam meelopen. Acht lopers volbrachten alle 4 marathons, waaronder Roman Asayevich, een atleet uit Wit-Rusland.
We hadden drie verschillende parcoursen uitgepijld in de bossen en langs de heidevelden van het prachtige Dwingelderveld bij Spier en eentje over het Lheederzand bij Lhee.

Vanaf volgende zomer gaat het Nationaal Park Dwingelderveld bij Spier op de schop. De rust van het grootste natte heidegebied van Europa wordt drie jaren verstoord met de omvorming van het Noordenveld, een voormalige landbouwenclave in het hart van het Dwingelderveld. De jarenlang door bemesting verrijkte bovenlaag wordt dan afgegraven.

Na het afgraven van de voedselrijke toplaag komt op het oorspronkelijke, heel lichte reliëf de heide weer terug. en onvoorstelbare hoeveelheid grond van pakweg 700.000 kuub komt vrij. Dat zijn 40.000 grote kiepwagens vol. De kans bestaat dat een deel van het te transporteren zand kan worden afgevoerd via buizen en een lopende band. Uit de vrijkomende grond verrijst langs de A28 bij Spier een geluidswal die ondanks alle autoverkeer de grote heide weer stiller maakt.

Ook komt er een ecoduct over de snelweg die het Dwingelderveld verbindt met het Terhorster Zand ten noorden van Spier. De mammoetoperatie kost zo'n 14,5 miljoen euro, waarvan het leeuwendeel als Europese subsidie binnenkomt. Het project omvat dus het afgraven, aanleggen van een geluidswal, fietspaden, parkeerplaatsen en picknickplaatsen, ingrepen in de waterhuishouding, enzovoort
en moet rond 2014 zijn afgerond.

Dit betekent dat we de komende jaren hoogstwaarschijnlijk geen marathon meerdaagsen bij Spier meer kunnen organiseren i.v.m. zwaar werkverkeer, pijpleidingen en afzettingen in dit gebied.
In januari organiseren we bij Spier nog wel een Wintermarathon en in maart nog een vervroegde Kluften marathon 2-daagse. Een Herstmarathon volgend jaar oktober op het Lheederzand bij Lhee zal waarschijnlijk ook geen problemen opleveren omdat het Lheederzand buiten het gebied ligt wat binnenstebuiten wordt gekeerd. Voorlopig zijn we aangewezen op de bossen bij Anloo en Gieten.

Ronald Kwint.

De volledige uitslagen van de Herfst Marathon 4-daagse en foto's staan op onze website.
organisatie: DFW Runners
website: www.dfwrunners.nl

Naschrift redactie:
Ook op Ultraned zijn de uitslagen van de marathons verwerkt, inclusief het eindklassement van de 4-daagse. 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]
 

 
 
 
Westmallenaar Leo Van Tichelen raakte meer dan twintig jaar geleden in de ban van een televisiereportage over de god van de ultraloop Yiannis Kouros. Dat inspireerde hem in 1985 om deel te nemen aan de Griekse Spartathlon, een wedstrijd van 246 km van Athene naar Sparta.

Hij slaagde erin deze zware race 9 maal tot een goed einde te brengen, met als best tijd 29u44 en een mooie 7de plaats in 1992. De laatste jaren was hij gebeten om een 10de maal te finishen in de Spartathlon.
Helaas maakte een werkongeval daar in november 2005 een einde aan.

Vanaf 2006 brengen de Spartathlonvrienden Westmalle hulde aan hun overleden vriend, door de Belgen te volgen tijdens de race. Dit jaar waren ze zeer verheugd dat er terug vier Belgen de eindmeet haalde, proficiat aan Luc De Jaeger-Braet. Rudi Vandenberghe, Rik Tijskens en Johan Bogaert.Voor de overige Belgische deelnemers Geert De Meulder, Marc Vandenplas, Pat Leysen, Leo Pardaens en Ghislain Dops: If you can dream it you can do it!

Ieder jaar de zondag na de Spartathlon houden de vrienden van Leo, in alle stilte een herdenking in Sparta aan het standbeeld van Leonidas en laten er iets achter dat aan Leo herinnert. Dit jaar een foto van 1992 met Leo en Rik samen gefinisht in 29u44.

Een filmpje van de aankomst van Rik Tijskens en Johan Bogaert in Sparta en de herdenking van Leo Van Tichelen staat op YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=lsV3HK95kcQ

En als eerbetoon is er zaterdag 21 november 2009 de herdenkingsloop en –wandeling:

Herdenkingsloop 25km (de bedoeling om samen te blijven aan een tempo 10 a 11 km/u).
Herdenkingsloop 10km
Herdenkingswandeling 7 à 8 km

De start van het gebeuren is om 13uur. Langs het parkoers zijn drankposten voorzien, tevens worden de herdenkingslopen begeleid door enkele fietsers. De wandeling heeft plaats met enkele ervaren wandelaars.
Samenkomst Westmalle: Café Sportlokaal, Antwerpsesteenweg 248, 2390 Westmalle.
Op 100m van het sportlokaal is er parking, douche en kleedruimte voorzien (sporthal)
Na het gebeuren kan er nog gezellig nagepraat worden over heden en verleden in het Sportlokaal.

GEEFT EEN SEINTJE ALS U DEELNEEMT:
Eric.vercauteren <at> base.be
Joseph_buteneers <at> yahoo.com

De Spartathlonvrienden danken u 
 
[ top pagina ]