Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
27 dec 2019
BTS 170K Indonesië
27 nov 2019
Kleiner KoBoLT 23/24 november 2019
18 nov 2019
6 hours joensuunightrun
14 nov 2019
Albi WK 24 uur 26 en 27 oktober 2019
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van Juli 2005
 
WK/EK 24 uursloop in Worschach ( Oostenrijk)

Op woensdag 13 juli was het dan zover, na maanden van voorbereiding en enkele centrale trainingen in Deventer, waarom woont die bondscoach ook zover weg (200 km rijden), vertrokken we al vroeg richting Oostenrijk.
Via enkele omwegen en wachten op de andere ploeggenoten in Arnhem bleef er van dat vroege vertrek weinig over. Met 4 auto痴 vol over de Duitse autobaan naar Oostenrijk. Ed had netjes voor iedereen 地 routeplanner uitgedraaid zodat we vlekkeloos onze eindbestemming zouden vinden.
Alleen Ed zelf rijdt verkeerd, als dat maar geen slecht voorteken is voor zijn coaching van de wedstrijd. Om half 8 zijn we op de plaats van bestemming.

Na de startnummers en andere zaken geregeld te hebben is het tijd voor 地 goede maaltijd, dat kun je aan die Oostenrijkers wel over laten. De slaapgelegenheid is in 地 internaat. Prachtige slaapkamers en goede douches, 10 keer beter dan Brno vorig jaar. De volgende dag lekker luieren in de zon bij 30 C., 痴 middags het parcours verkend en nog even 地 half uurtje losgelopen.
Vrijdags heeft iedereen zo het gevoel van laat maar komen die 24 uur. De sfeer in de ploeg is heel goed en er is sprake van 地 gezonde spanning.
痴 Middags is de vlaggenparade met alle landen. Prachtig hoe de organisatie zo地 evenement heeft opgebouwd. De hele week is men bezig geweest alles perfect voor ons te organiseren. 痴 Avonds is de laatste verkenningsronde met de hele ploeg en nog 地 briefing. Na 地 goede nachtrust en 地 stevig ontbijt is iedereen klaar voor de wedstrijd. 痴 Ochtend wordt met alle begeleiders, Ed staat er niet alleen voor maar in totaal 8 personen, ikzelf heb er 3 bij, nog de laatste details doorgenomen. Bij de start aangekomen barst er 地 zware onweerbui los boven Worschach. Net op tijd staan we bij onze verzorgingpost ( 地 hokjes van 1 bij 2 meter) dus blijven we gelukkig droog. Nog even 地 groepsfoto en op naar de start. Gelukkig zijn de buien in Oostenrijk altijd erg kort maar wel hevig dus stonden we droog aan de start. Om 2 uur zaterdagmiddag valt het startschot voor 180 sololopers uit 31 landen. Jeffrey Oonk heeft als voornemen om snel te starten om zo zich met de top te kunnen meten. De rest heeft van de coach de opdracht gekregen rustig te beginnen.

Na die onweersbui loopt de temperatuur snel op richting de 30 graden dus is het belangrijk
om zuinig met je energie om te gaan. De eerste uren gaan erg ontspanning en is er tijd voor 地 praatje met de andere lopers. Ben Mol heeft de eerste uren te weinig gedronken en moet even het tempo laten zakken. Daar komt ook nog 地 lichte blessure aan de voet bij, maar wie Ben kent weet dat hij er voor de ploeg altijd staat dus ook nu.

Feike van Driesum en ikzelf draaien de eerste uren onze rondjes in 地 gelijkmatig tempo.
De drie dames Janneke Cazamier, Ria Buiten en Ineke Scheffer vormen voor het eerst de Nederlandse damesploeg op 創 WK/EK 24 uur. Ook zij lopen de eerste uren ontspannen hun rondjes om energie te sparen voor het laatst. Op het rondje van 1063 meter is het gezellig druk met toeschouwers en veel muziek, voor Ria wel lekker want zij loopt normaal met muziek op haar trainingen maar op dit soort wedstrijden is het verboden. De nacht valt over Oostenrijk en de eerste dipjes beginnen te komen. Ikzelf moet alles overgeven, mogelijk te koud water en las enkele wandel pauzes in om wat te herstellen. 痴 Nachts om 12 uur is er 地 prachtig vuurwerk te zien boven het dorp en snel daarna 地 ander soort vuurwerk namelijk 地 onweerbui. Gelukkig is hij niet te dichtbij maar is de regen wel gestaag die er valt.
Vele zoeken even 地 schuilplaats, want de buien zijn vaak kort, maar enkele Nederlanders trotseren de regen. Later zal er nog 地 stevige bui vallen. Ikzelf heb het voeding probleem redelijk onder controle. Terwijl ik normaal nooit cola drink is het op advies van de coach 地 goeie vervanger van mijn standaard voedingsschema. Na 100 km is Jeffrey met hamstringproblemen uitgestapt. Om nu voor het landenklassement in aanmerking te komen moeten de overige lopers wel de finish halen. Bij de dames was er geen keus, die waren maar met drieën. Tegen het ochtendgloren blijkt dat iedereen de nacht goed is doorgekomen. De drie mannen en drie vrouwen lopen op 地 naar verwachting goede prestatie en Ed roept al van ik kan al op de eerste pagina van de voorlopige tussenstand kijken, dus we klimmen langzaam op de ranglijst. Janneke heeft haar enkel licht verzwikt en is even bij de verzorging geweest om in te laten tape maar loopt op schema voor 地 nieuw PR.

Als we Ben wel eens kwijt zijn staat hij achter de vrachtwagens van de rondetellers samen met Lies, dat heeft hij later vaak aan moeten horen. Ria en Ineke lopen dicht tegen hun PR aan,terwijl Ed tegen me roept van nog 地 marathon in 5 ½ uur en dan heb je ook 地 PR.
地 Marathon in 5 ½ uur is normaal geen kunst, maar na 18 ½ uur is dat toch iets anders roep
ik hem na. Feike loopt ook op PR koers. Door de opkomende warmte van rond de 30 C. is
koelen en veel drinken nu heel belangrijk. Ik kan me niet herinneren hoe vaak ik sponzen heb gepakt tijdens deze wedstrijd, erg veel. Na 22 uur is het wel duidelijk, hier gaan persoonlijke records sneuvelen. De laatste 2 uur is het alles of niets voor Janneke, Feike en mezelf om hier onze beste prestatie weg te zetten. Bij de laatste doorkomst bij de verzorgingspost bal ik mijn vuisten in de wetenschap dat ik mijn PR ruim heb verbroken.
Bij het horen van de brandweersirene zit deze 24 uursloop erop of toch niet!! Ik moet mee voor de dopingcontrole, door loting aangewezen, en later blijkt ook Janneke voor de dopingcontrole mee te moeten, het is 地 aparte ervaring.
De hele ploeg heeft bijzonder goed gepresteerd met persoonlijke records voor Janneke,
Feike en mezelf. In het landenklassement zijn de dames 4e op het EK en 6e op het WK geworden, 地 prachtig debuut voor deze damesploeg. De mannen zijn 11e op het EK en 13e op het WK geworden. Met deze prestatie kan de hele ploeg terug kijken op 創 prachtig sportweekend. Met dank aan alle begeleiders en de debuterende Ed van Beek als coach van het geheel.

Uitslagen:
Janneke Cazemier 194.647 km P.R.
Ria Buiten 179.142 km
Ineke Scheffer 168.917 km
Jan Suijkerbuijk 209.483 km P.R.
Feike van Driesum 204.271 km P.R.
Ben Mol 163.848 km
Jeffrey Oonk 99.996 km

Met vriendelijke sportgroeten

Jan Suijkerbuijk
Moerstraten
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]