Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
27 dec 2019
BTS 170K Indonesië
27 nov 2019
Kleiner KoBoLT 23/24 november 2019
18 nov 2019
6 hours joensuunightrun
14 nov 2019
Albi WK 24 uur 26 en 27 oktober 2019
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van Maart 2008
 
Met wat hulp van de huiswaarts fietsende Hoogeveense kroegjeugd, arriveren Nellie van der Made, Albert Heikens en ik even voor half zes bij het station van Hoogeveen. Even later zien we een eenzaam bewegend lichtje uit de duisternis opdoemen. Marco Hartman liep moederziel alleen in het holst van de nacht van Lemele naar Hoogeveen en arriveert keurig op tijd. Na het overhandigen van het vlaggetje en het noteren van Marco's ervaringen in het schriftje beginnen we stipt op de geplande starttijd aan onze reis naar Assen. Overigens gaat Nellie eigenlijk gewoon naar huis, want daar is het volgende wisselpunt afgesproken.

Alle etappes duren vandaag 12 minuten korter, omdat de dag een uur korter is dan normale dagen door het ingaan van de zomertijd. Oorspronkelijk zou Marco dit in zijn eentje hebben moeten opvangen, maar na onderling overleg werd besloten het verdwenen uur over alle teams van deze dag te verdelen.

Onze route is een aaneenschakeling van allerlei prachtige natuurgebieden: de Kraloër Heide, waar we het langzaam licht zien worden, Boswachterij Dwingelo, het Terhorster Zand, het Groote Zand, het Hooge Veld en het Paradijs. Tussendoor moeten noodzakelijkerwijs nog Beilen doorkruisen, wat iets minder interessant is. Beilen heeft een rotonde met drie reusachtige bijlen. Dat slaat nergens op dacht ik, maar, zo lees ik ergens: "Vermoed wordt dat de naam Beilen afkomstig is van het woord 'bijlloo': een uitgehakte plaats in het bos. In het gemeentewapen staan dan ook twee zilveren bijlen".

Nellie en Albert kenden elkaar hiervoor nog niet, maar hebben beide kletsen als beroep. Dat komt dus goed uit, want zelf weet ik nooit zo goed waar ik het over moet hebben onder het lopen. Iets anders wat ze gemeen hebben, is dat ze van een flink tempo houden. Dat komt enerzijds iets minder goed uit, want als ik voor me zelf deze afstand loop, doe ik er bijna 5 uur over. Bovedien loop ik met een rugzak die niet zwaar is, maar wel zwaarder is dan alles waarmee ik tot nu toe heb gelopen. Bovendien zit in mijn hoofd het voornemen om ook de volgende etappe nog even mee te pakken. Anderzijds moeten we wel binnen 4:36 uur bij het wisselpunt zijn, dus laat ik mij toch maar gewillig meeslepen door de twee gangmakers, zodat we met 10 minuten speling in Assen arriveren om 10:12 uur, waar Henri Thunissen al zit te wachten. Xavier Neys heeft zich min of meer afgemeld bij Henri.

Door diverse oorzaken, zoals eten, koffiedrinken, foto's maken, maar vooral het noodzakelijke gepruts aan mijn drinksysteem, gaan we pas om 10:20 uur, 8 minuten te laat, op weg naar de Burger King (koningen van het volk, volgens Henri) in Groningen. 43 km in 4:36 uur is een behoorlijke opgave voor Henri en hij heeft dan ook een strak schema voor zichzelf opgesteld, waarop we nu dus meteen al een achterstand hebben door mijn toedoen.

De route voert eerst oostwaarts richting Rolde, onder anderen over de voormalige spoorlijn Assen - Stadskanaal. Bij Rolde gaan we het Pieterpad op en dit blijven we volgen tot in Groningen. Af en toe moet ik even stoppen (de bosjes in, water halen, een stroopwafel uit mijn rugzak pakken), waarbij Henri dan steeds rustig blijft doorlopen, omdat we anders te veel tijd verliezen. Regelmatig moet ik hem dus even met een tussensprintje bijhalen. Dat kost wel wat extra energie c.q. stroopwafels, maar de afwisseling vind ik prettiger dan een constant tempo.

Het weer is ons ook goed gezind: alleen tussen Zuidlaren en Glimmen regent het even, maar zelfs met alleen een hemd en een shirt heb ik het voldoende warm, zodat het jack in de rugzak kan blijven (ja, ik heb óók nog een broek aan).

In Haren begint de vermoeidheid bij Henri toe te slaan en hij vraagt mij vooruit te lopen, om Melchior Ram niet te lang te laten wachten. Aangezien ik verantwoordelijk ben voor 8 minuten vertraging, doe ik dat natuurlijk graag. We hebben dan nog ongeveer een uur en achteraf stel ik vast dat er nog 11 km te gaan zijn. Ik haal alles uit de kast om toch om 14:48 bij de Burger King te zijn, maar het wordt 14:52, 4 minuten te laat. Melchior, die onverwacht gezelschap heeft gekregen van Dik Jagersma, vindt dat nog op tijd. Na de vlaggetje/schriftje rituelen gaan ze snel op weg naar Drachten. Mijn clubgenoot Hans Eikelenkamp is zo aardig om mij weer naar Paterswolde te brengen.

Deze week begon al goed met twee trainingsrondjes van 44 km op tweede Paasdag. Met deze twee UMT-etappes erbij, komt mijn weektotaal nu uit 257 km. Hopelijk zal dat genoeg blijken te zijn voor de JKM op 18 april.

Op mijn homepage http://www.ultratrimmer.nl is nog een bescheiden geïllustreerde versie van dit verslag te vinden.

Adrie van Dijk 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]