Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
3 feb 2020
Dutch Coast Ultra by Night 31/01/2020, Afscheid.
3 feb 2020
DCURbN JUBILEUM EDITIE
27 dec 2019
BTS 170K Indonesië
27 nov 2019
Kleiner KoBoLT 23/24 november 2019
Verslagen in 2020
* Februari
* 3 feb 2020: Dutch Coast Ultra by Night 31/01/2020, Afscheid.
* 3 feb 2020: DCURbN JUBILEUM EDITIE
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van April 2008
 
Zet ‘m op !

1 April.
Het leek een grap toen Wouter ons mailde dat onze etappe op 1 April om middernacht zou starten, maar het was echt zo.

En vannacht was het zover. Nadat Bram van der Bijl het vlaggetje en het schriftje aan ons had overgedragen gingen Jos Broersen en ik snel op pad. Onze etappe loopt van de provincie Noord-Holland naar de provincie Zuid-Holland en we hebben daar een mooie route voor uitgezocht, via de duinen en over het strand.

Het is middernacht en prachtig weer om te lopen, weinig wind, droog en een temperatuur van rond de 5 graden.
Bij Langevelderslag is de weg met hekken afgezet voor de paddentrek en we richten snel onze lampen extra goed op het fietspad om geen verliefde padjes onder de voet te lopen.

In de duinen zien we konijntjes en we horen een uiltje? Terwijl we dichter bij de zee komen wordt het mistig en koeler, maar eenmaal op het strand is het weer helder. In de verte zien we al de lichtjes van de badplaatsen Noordwijk, Katwijk en Scheveningen.
Het is stil en we horen alleen het ruisen van de zee en we terwijl we onder een heldere sterrenhemel in het zand lopen, weerspiegelen de golven het maanlicht. De zee lijkt daardoor wel zilverkleurig.

Er liggen veel ‘eilandjes’ aan de zeerand en enthousiast hoppen we van eiland naar eiland. Soms is de afstand tussen de eilandjes groter dan onze sprong ver is; en worden we getrakteerd op een golf koud zeewater in onze schoenen.

Bij Noordwijk zien we ineens een mens. Een visser staat in de donkere nacht en zijn eigen felle schijnwerper zet hem in de spotlight. Hij kijkt nieuwsgierig naar ons en wij naar hem en nadat we elkaar beleefd groeten gaat ieder weer gewoon zijn eigen gang.

In Katwijk besluiten we over de boulevard te lopen en al joggend bewonderen wij de beeldhouwwerken. Er is niemand meer op straat. Ineens komt er een auto langzaam naast ons rijden en hij blijft naast ons rijden. Het is een politieauto.
Meneer agent doet zijn raam open en zegt; “Hebben jullie soms net een bank beroofd dat jullie met rugzakken wegrennen ? “
Jos antwoord: “Nee meneer, wij zoeken die bank nog.”
Agent: “Weten jullie wel dat het 3 uur ’s nachts is ? “
Prisca: “Ja meneer, maar we lopen een non-stop aflossingsloop, die in Monaco begonnen is en iedere deelnemer loopt minimaal een marathon + 1 km.”
Agent: “Waar moeten jullie heen ?”
Prisca: “Den Haag Centraal.”
Agent: “Willen jullie een lift “
Wij: “Nee, dank u wel.”
Meneer agent doet zijn raam weer dicht en de politieauto rijdt voor ons de boulevard af.
Wij lopen stil door. Ineens wordt de nachtelijke stilte abrupt verbroken en via een megafoon schettert: “Zet ‘m op !”
We lachen en zwaaien en de politieauto verdwijnt uit zicht.

Voor we het weten zit de 48 kilometer er al weer bijna op, de exacte Garmin gps data gaat Jos thuis nog bekijken. We gaan de boulevard weer op.
Na de ruimte van het strand doet het lopen tussen de betonnen flats, links en rechts, benauwd aan.

Helaas hebben we van de latere vertrektijd, maar 5 minuten kunnen inlopen en om 05:10 am geven we de vlag en het schriftje aan Hennie van Velzen. Hennie was ons al tegemoet gekomen, nadat we hem ingelicht hadden.
Aan etappe NL19 doen Hennie, Peter Witkam en de spontaan last-minute aangemelde Joachim mee. Gelukkig nemen zij het sportief op en omdat zij wat speling hebben in hun programma, gaan ze proberen ‘het gaatje weer te dichten‘.

We zwaaien ze uit en lopen naar het station..Gisteren heeft Jos daar in een kluisje, een after-ultra-pretpakket verstopt. In deze sporttas zitten heerlijke zachte warme sweaters, T-shirts, fruit, broodjes, water en fris. Er zit zelf bier in en hoewel dat niets voor mij is, past het prima in een after-ultra-pretpakket. Het samenstellen hiervan kan je ook gerust aan Jos overlaten.

Veel plezier met de volgende etappes !

De lopers van UMT/NL 18.
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]