Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
3 feb 2020
Dutch Coast Ultra by Night 31/01/2020, Afscheid.
3 feb 2020
DCURbN JUBILEUM EDITIE
27 dec 2019
BTS 170K Indonesië
27 nov 2019
Kleiner KoBoLT 23/24 november 2019
Verslagen in 2020
* Februari
* 3 feb 2020: Dutch Coast Ultra by Night 31/01/2020, Afscheid.
* 3 feb 2020: DCURbN JUBILEUM EDITIE
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van Juni 2008
 
8e Run 2 Day 6 Uurloop van de Haarlemmermeer

Alle lopers die ingeschreven waren stonden te trappelen van ongeduld om voor hun zes uur van de Haarlemmermeer van start te gaan. Behalve Markus Theissen. Deze langeafstandsloper van LG Mützenich uit Duitsland had letterlijk de trein gemist en ging daardoor welgemoed met een achterstand van 39 minuten de strijd aan.
Het was gezellig druk op het terrein van Paswerk vlak naast de provinciale weg Hoofddorp Heemstede. Niet alleen de 70 individuele lopers bevonden zich op het prachtige parkoers van 1620 mtr. dat uitgezet was op het fraai gelegen terrein van Cruquius maar de deelname van 14 estafette ploegen maakte het voor de toeschouwers nog aantrekkelijker de wedstrijd te volgen.

Al gelijk na de start bewezen de lopers van MILA Running Team AVH en van Bakel BV 1 dat het hun menens was om dit jaar de 100 km. grens te overschrijden. De jonkies van MILA namen in de eerste ronde brutaal de kop en de dertienjarige Milan de Blok passeerde de streep na twee ronden met op drie meter Marcel de Pool in zijn kielzog. Ook het aflossysteem verschilde niet erg veel in de beide ploegen. Het reglement liet de frequentie van wisselen volkomen vrij en de twee teams verkozen om hun lopers elke ronde af te lossen. Met als gevolg dat iedere loper binnen het uur weer aan de beurt was. Misschien net iets te veel afgekoeld maar wel weer voldoende uitgerust voor de volgende prestatie. De ervaren individuele lopers vertrokken in een heel ander tempo. Hun ietwat schuifelende pas liet zien dat de snelheid niet zo hoog is maar wel dat er een groot uithoudingsvermogen achter zit.
Ton Aker zelf vermaard lange afstanden verslinder praatte moeiteloos de zes uur door en hield het publiek op de hoogte van het verloop van de strijd, afgewisseld met leuke weetjes en feiten uit de loopwereld.

Bleek het verleden jaar voor het team van Bakel niet mogelijk om de 100 km grens te bereiken, nu had Dennis van Bakel al laten weten dit jaar een goede kans te gaan maken. De ploeg volledig samengesteld uit ervaren AVH lopers met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar was sterk en goed getraind. De Jonkie’s van MILA met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar en gespecialiseerd in de middellange afstand waren echter niet bereid zich zomaar te laten passeren en hielden de rivalen nauwlettend in de gaten. Wie zeker niet onopvallend startte waren ‘de Angels’ van Coby van Beek. Deze geroutineerde AVH loopster had een team rond zich verzameld dat getooid met roze vleugels een vrolijke noot aan het deelnemersveld leverde.

Een groepje individuele lopers passeerde gedurende een groot aantal ronden gezamenlijk de streep. Met de Belgische postbode Patrick Kloek, die in 2002 deze Run 2 Day loop l wist te winnen onopvallend in hun midden. Mede in de kopgroep bevond zich onverwacht Gert Mertens van SAV uit België die langzaam bouwde aan een klein voorsprongetje op zijn Belgische rivaal. Bij de andere individuele lopers moest na bijna drie uur de eerste deelnemer opgeven na fysieke problemen. Een uur later gevolgd door nog twee uitvallers. Vier deelnemers hielden het voor gezien toen zij bij het passeren van de streep de Marathonafstand hadden bereikt. De atletiekclub Haarlemmermeer, goed vertegenwoordigt met 8 individuele deelnemers en ook in vijf estafette teams presteerde goed. Niet alleen dat de twee estafette teams elkaar tot in de laatste ronde probeerde van de overwinning af te houden ook Marco Stijnman wist zich een goed vervanger voor de Hoofddorpse Wim Epskamp en bleef slechts enkele meters van zijn eigen record verwijderd. Tom Hendriks de andere Hoofddorper en al jarenlang kandidaat voor een hoge plaatsing liet verstek gaan omdat hij het aanstaande weekend een mooie wedstrijd in Antibes(Fr) loopt. In het laatste uur werd het voor de individuele lopers al duidelijk wie de meeste kans op de overwinning maakte. Bij de ploegen werd de spanning steeds groter en zij gaven elkaar geen duimbreed toe. En mede daardoor werd de magische 100 km. grens door beide ploegen behaald. Bloedstollend spannend bleef het tot de allerlaatste ronde voor twee estafette teams. Passeerden zij de klok voor het laatst met een tijdsverschil van slechts 49 seconden, bij het eindsein was het verschil in afstand maar 102 meter en wonnen de mannen van ‘van Bakel BV 1’ nipt met 101,771 km. van MILA Running Team AVH. Beiden mochten zich verheugen over de behaalde extra bonus. Derde werd ‘van Bakel 2’ met toch ook een mooie 89,910 km.

Bij de individuele lopers was het wedstrijdverloop minder spanend. Uiteindelijk stond het meetlint voor Gert Mertens op 79,829 km en had hij 3km en bijna 500 meter voorsprong op Patrick Kloek. Een half rondje korter slechts stond de AVH er Marco Stijnman. Bij de dames was Ida Verduin Boone ongenaakbaar met een afstand van 71,188 km een prachtige verbetering van het parcoursrecord met 68,309 km.van Ingrid van Ooijen uit 2001. 2e werd Jannet Lange niet geheel onverwacht , zij legde 4 ronden minder af. Derde vrouw was de AVHster Ingrid Dekker pas zes jaar bezig met hardlopen. Zij legde een afstand af van 62,543 km. Als laatste actie van deze wedstrijd mocht de voorzitter van AVH Rogier Janssen ‘de Pieter Zwiers Cup’ overhandigen aan de beste loper uit de Haarlemmermeer en dat was de eigen Marco Stijnman. Pieter Zwiers overleed bij de beoefening van zijn favoriete hobby hardlopen en de familie stelde deze Cup beschikbaar voor een jaarlijkse uitreiking als stimulans voor de sport.

De volledige einduitslag is te zien op http://www.avhaarlemmermeer.nl

Edo Nugteren
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]