Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
2 sep 2019
De Grand Raid: een serieuze uitdaging
17 aug 2019
Een geweldige etappeloop: de Holland Ultra Tour
13 aug 2019
Holland Ultra Tour, oftewel: uit in eigen land
1 jul 2019
Alvi Ultra Trail 2019
Verslagen in 2019
* September
* 2 sep 2019: De Grand Raid: een serieuze uitdaging
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van Mei 2009
 
Vorig jaar heb ik met heel veel plezier de 50 km in het Amsterdamse bos gelopen. Een superenthousiaste organisatie, een puike verzorging en een geweldig parcours. Dat had ik toen niet gedacht maar dit rondje is precies dat waar ik van houd. Groen, geen lange rechte stukken, een lekker heuveltje, afwisselende ondergrond en om het geheel compleet te maken en tevens voor de broodnodige motivatie te zorgen, zijn er verschillende borden met spreuken neergezet.
Dat laatste heeft me overigens wel een jaar lang dwars gezeten. Ik heb toen nl. niet alle spreuken kunnen onthouden. Om er zeker van te zijn dat het me nu wel zou lukken besloot ik om minimaal twee keer zo lang en zo vaak die spreuken te lezen. Dus moest ik wel de 100 km lopen.

Bjorn Paree komt vandaag kijken, aanmoedigen en fotograferen. Wij hebben samen ook een privé wedstrijdje: wie is het snelst over 100 km. Hij loopt de 100 km van de hardloop4daagse volgende week en ik loop vandaag 100 km non-stop.

Voor de start wordt er eerst een minuut stilte gehouden voor de helaas veel te vroeg overleden André van de Vliert. Daarna beginnen we aan onze 44 rondjes en aanloopstukje. Ik start achteraan om te voorkomen dat ik me door anderen op laat jagen. Het is al behoorlijk warm maar daar houd ik wel van. Samen met Jutta Jöhring loop ik het eerste uur gezellig te praten, ze is Duitse maar spreekt veel beter Nederlands dan ik Duits.
Het voordeel van rondjes is dat je altijd medelopers ziet en veel aanspraak hebt. Vooral 's middags, wanneer de 50 km lopers erbij komen is het behoorlijk druk. Een ander voordeel is dat je ook regelmatig langs de uitgebreide verzorgingspost komt. Daar wordt je elke ronde verwend en aangemoedigd door het Sri Chinmoy team en door familieleden en supporters van de lopers.
Door het mooie weer is het park druk met dagjesmensen. Af en toe moeten we een hond, paard, kind, ouder of eend ontwijken maar alles verloopt in goede harmonie. Het is ook wel leuk om al die mensen te zien recreëren. Tenten worden opgezet, kinderen spelen in het gras, honden krijgen zwemles, joggers lopen af en aan, paarden doen grote stofwolken opwaaien en wij lopen rondje na rondje. Regelmatig word ik ingehaald of haal zelf iemand in en dan volgt er even een korte groet of klein praatje. Cees Verhagen heeft het zwaar maar wil persé niet uitstappen. Hij heeft net een pauze van een half uur gehouden en is weer begonnen met lopen wanneer hij mij inhaalt. We praten even waarna hij weer verder loopt naar de volgende loper voor een praatje. Zo hopt hij van de ene loper naar de andere, neemt af en toe een pauze en komt dan weer langszij. Uitstappen doet hij gelukkig niet, hij wint zelfs de wedstrijd.
Bjorn fietst regelmatig wat rondes met me mee, maakt foto's, filmt, motiveert me, geeft me peptalk wanneer ik het moeilijk heb en vertelt me intussen ook nog de uitslagen van de 50 km.
's Middags betrekt de lucht wat en wordt het benauwder. Daar heb ik wel wat last van en laat het tempo iets zakken. De laatste 4 rondes zijn loodzwaar voor me. Ik krijg pijn in mijn maag omdat het drinken niet verwerkt wordt maar gelukkig hoef ik mijn maaginhoud niet aan de eendjes te voeren zoals ik Theo de Jong zie doen. Ook voelen mijn benen niet meer erg soepel, niet zo gek na 90 km. De laatste ronde is daar weer Bjorn met peptalk. Hij weet zelfs een complete sportploeg die op het veld aan het trainen is, zover te krijgen dat ze voor me gaan klappen en me toejuichen. Echt geweldig!
Na 10 uur, 12 minuten en 31 seconden ga ik door het lint. Voor iedereen die finisht wordt er nl. een lint opgehouden zodat we allemaal als winnaar finishen. Op het moment dat ik stop kan ik ook bijna niet meer op mijn benen staan. Had ik nog een rondje gemoeten, dan had ik het gedaan maar nu ik klaar ben stort ik ook helemaal in. Ik kan alleen nog maar met m'n handen op de knieën leunen. Dit is vrij normaal voor me en dat gaat na een minuut of 10 wel weer over. Wanneer ik omhoog kom zie ik een stuk of vier fototoestellen op me gericht en ga dus meteen maar weer voorover hangen. Persmuskieten!
Na een tijdje kom ik moeizaam weer in beweging en loop wat rond. En dat doet zeer, ik kan m'n voeten niet eens meer normaal afwikkelen.
Ook mag ik naar de prijsuitreiking, ik ben nl. eerste vrouw geworden (en derde totaal) en daarvoor krijg ik naast de herinneringsmedaille en certificaat ook nog eens een grote beker, een mooie bos rozen en een mandje met lekkere zeep, bodylotion, cremebad, theezakjes en een reep.
Na al deze feestelijkheden volgde nog een gezellige nazit met de restjes van de verzorgingstafel, bier van Jos Akkermans en uiteindelijk een complete Chinese maaltijd, een goed idee van de organisatie.

Dat Jos slimmer is dan ik heeft hij vandaag weer bewezen. Precies één rondje wandelen had hij nodig om (bijna) alle spreuken om de foto te zetten zodat ik ze in alle rust nog eens na kan lezen. Bijna, ik mis alleen die ene na de eerste bocht na de doorkomst. Er waren trouwens meer spreuken dan vorig jaar. En dus moet ik volgend jaar weer naar het Amsterdamse Bos maar dat vind ik helemaal niet erg. Als het even kan zal ik er weer bij zijn.

Tot slot wil ik nog een paar warme douches uitdelen:
1. Aan het Sri Chinmoy team voor het warme welkomsgevoel. Ik denk dat ik namens alle lopers spreek als ik zeg dat het een prachtige dag was. Wat hebben jullie ons weer in de watten gelegd. Elke ronde werden we aangemoedigd en op de hoogte gehouden van onze gelopen afstand. Zelf probeer ik altijd even te reageren maar als ik moe ben lukt het soms niet. Maar ik hoor wel alles en waardeer het zeer. En steeds was daar meer dan voldoende te eten en te drinken. Bedankt!
2. Aan Bjorn, mijn Jos en alle supporters en familieleden van de deelnemers. De hele dag hebben jullie doorgebracht langs het parcours en hebben ons aangemoedigd. Ik hoop dat jullie ook een fijne dag hebben gehad.
3. Aan mijn collegalopers. Bedankt voor de gezelligheid, de gesprekjes en de aanmoedigingen. Allen gefeliciteerd met jullie prestatie. Ik wens jullie heel veel succes met alle mooie loopplannen en vast tot ziens.
4. De laatste warme douche heb ik aan mezelf gegeven. Omdat je van zo'n dagje uit toch wel vies wordt.

Tot zover de praatjes, hier zijn de plaatjes: http://picasaweb.google.com/JannetLange/SelfTranscendence50100Km2352009#

Jannet Lange. 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]